Birkedal tema på journalistkonferanse

Forsvarer Arvid Sjødin mener at media har prøvd å ramme partileder Siv Jensen i dekningen av Birkedal-saken, men VGs kommentator Erik Mosveen tilbakeviser at de har hatt noen agenda i saken. De to møttes fredag kveld til debatt.

 • Kristin Eide
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

— Med bakgrunn i saken for 10 år siden har media ville skape samme situasjon på nytt. Det blir forutsatt at 15-åringen har rett og at det er begått et straffbart forhold. Man vil ramme Siv Jensen, men rammer personen i midten som er Trond Birkedal, sa forsvarer Arvid Sjødin.

I kveld møtte han VGs kommentator Erik Mosveen og sjefredaktør Hilde Haugsgjerd i Aftenposten til debatt på den årlige SKUP-konferansen i Tønsberg.

— Jeg tror ikke du vet hva som er motivene til VG eller andre, men du kan anta friskt at det er at man ønsker å ramme Frp. Hvis ikke Birkedal medlem av Frp eller annet parti hadde ikke dette vært en sak. Det er en sak på grunn av tillitsvervet, svarte Mosveen.

Kjente ikke ryktene

Innledningsvis spøkte debattleder Anne Lindmo om at det må ha vært en stor dag for Mosveen den dagen han kunne skrive Frp og sex i samme setning. Mosveen, som har lang erfaring som politisk journalist, sier at han ikke kjente til rykteflommen rundt Birkedal før saken sprakk.

I kommentaren ”Ruset på nakenhet” stilte Haugsgjerd kritiske spørsmål til medias håndtering av saken, mens Mosveen mener at hun på denne måten selv gjentok de påstandene kun kritiserte andre for å bringe ut i det offentlige. Sjødin sammenlignet tidligere i uken medienes dekning med Amelie-saken, og sa i dag at dekningen av tsunamien i Japan til sammenligning har vært liten.

— Det er ikke et medie i Norge som ikke har ringt meg, med unntak av kanskje Lofotposten, sa Sjødin som også opplyste om at Birkedal selv mener at han ikke skylder media noe som helst ut fra måten saken er håndtert på.

Les også

 1. «Burde ikke du bare holde kjeft?»

 2. Ingen partirefs etterutfall mot Birkedal

 3. Birkedal: - Vil ta en eventuell straff og komme meg videre med et nytt liv

 4. Frp tilbake <br/>på mars-<br/>målingene

Etter å ha hentet Trond Birkedal i fengselet reiste advokat Arvid Sjødin til Tønsberg.
Publisert:
 1. Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. Full krangel om Norges største gondol til 500 millioner. Bak står Spotify-investorer.

 2. Tegnell: Kan bli flere år med innreiseregler

 3. Dansk sykkelhelt døde i ulykke: - Uforståelig og ufattelig

 4. Snart leverer Erna Solberg sin avskjedssøknad. Slik blir Norge styrt til Støre tar over.

 5. Kjøpte rekkehus alene i en alder av 24: – Jeg er ikke noe god på økonomi, men er fornuftig

 6. - Vi som kom fra vanlige, kjærlige hjem, likte ikke å være hos Inger-Tone