Jordansk konge på motorsykkelferie til Stavanger

Kong Abdullah II av Jordan kjører motorsykkel langs kysten torsdag og fredag.

Kong Abdullah II av Jordan er på visitt i distriktet.
  • Amund Hestsveen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Den jordanske regenten fant ut at når han først var i Norge, så passet det bra med en motorsykkeltur langs norskekysten, skriver Fvn.no.

Onsdag skal den motorsykkelfrelste kongen av Jordan ha vært i Kristiansand, torsdag skal han ha kjørt videre i retning Stavanger på to hjul. Ferden skal gå gjennom Setesdal, over til Brokke-Suleskard, melder NRK Sørlandet.

Statsminister-samtaler

Det er i forbindelse med et besøk til Storbritannia, Norge og Sverige at kongen er i landet. Tirsdag hadde kongen samtaler med statsminister Jens Stoltenberg og utenriksminister Jonas Gahr Støre, der han tok opp Midtøsten-konflikten. Han ba blant annet om norsk påtrykk for å fjerne Israels handelsblokade mot Gaza, ifølge Jordan News Agency. Etter møtet med statsministeren var det imidlertid av med dressen og kjøretur til Kristiansand med motorsykkel.

Kong Abdullah II har bodd på et hotell i Kristiansand, der han har leid et par-tre av de øverste etasjene av et hotell i byen. Flere observerte kongen på fiskebrygga onsdag, omkranset av et titalls livvakter.

Politiet er involvert

– Han er på motorsykkeltur her. Vi har et sikkerhetsopplegg på besøket, men jeg kan dessverre ikke kommentere detaljene, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Sykkelen står nå trygt parkert og bevoktet av politiet.

– Det er ikke hver dag vi har en jordansk konge på besøk i byen?

– Nei, det er ikke det, bekrefter Osaland.

Kongens kone, dronning Rania, har reist rett til Stockholm, der både hun og kong Abdullah er ventet til prinsessebryllupet i helgen. Om den jordanske kongen skal kjøre motorsykkel fra Sørlandet til den svenske østkysten, er ikke kjent.

HAR DU SETT KONG ABDULLAH I DISTRIKTET? Ta kontakt med Aftenbladet på 05150.

Publisert: