Kruse Smith får sykehus-kontrakt verd en halv milliard kroner

STAVANGER: Den største kontrakten i forbindelse med byggingen av nytt sykehus er tildelt Kruse Smith.

Kari Gro Johanson, prosjektdirektør SUS 2023, fra venstre, Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør for Stavanger Universitetssjukehus og regiondirektør i Kruse Smith, Kristin Stømer Frafjord. Foto: Anders Minge

 • Camilla Bjørheim
  Journalist
 • Anders Minge
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Dette er en stor dag, sier Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør for Stavanger Universitetssjukehus.

Prosjektorganisasjonen ved Universitetssjukehuset i Stavanger inviterte torsdag morgen til pressekonferanse på Ullandhaug. Der ble det kunngjort at den aller største sykehus-kontrakten tildeles Kruse Smith. Kontrakten gjelder de såkalte råbyggene over bakken og har en verdi på 516 millioner kroner.

Prosjektet vil på det meste sysselsette 100 personer inkludert administrasjon. Byggestart er planlagt til januar 2020.

En stor anerkjennelse

– For oss er dette et prestisjeprosjekt i et stort og spennende marked. Vi er veldig glade i dag. Tildelingen er en stor anerkjennelse for vår kompetanse og erfaring, sier regiondirektør i Kruse Smith, Kristin Stømer Frafjord.

Selskapet skal nå bruke tiden fram til januar 2019 med å planlegge de store betongarbeidene. Andre skal ta seg av fasadene på det nye sykehuset.

Første byggetrinn skal stå klart i 2023. Da flyttes alle somatiske senger, akuttfunksjoner og nødvendige støttefunksjoner. Det nye sykehuset skal bygges på Ullandhaug, like nedenfor Innovasjonspark Stavanger og Arkivenes hus. Foto: Nordic Office of Architecture

– Kruse Smith var best på både pris og kvalitet. De er også svært fremoverlente på bruk av digital teknologi på byggeplassen og det er viktig for oss, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør SUS 2023.

– Vi er rigget for slike store oppdrag og har den bemanningen vi behøver for å gå i gang, sier Stømer Frafjord.

Lagt til rette for lokale tilbydere

– Helt siden det ble bestemt å bygge nytt sykehus, har vi vært opptatt av å legge til rette for at lokale selskaper kan delta i konkurransen om kontraktene. Derfor er det ekstra kjekt at den største kontrakten går til Kruse Smith, sier Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør for Stavanger Universitetssjukehus.

Blant grepene som er gjort for å få lokale til å gi tilbud, er å dele opp kontraktene.

Kruse Smith er glade for nok en sykehus-kontrakt. Fra venstre Lars Tore Ringstad, Geir Endresen og Kristin Stømer Frafjord. Foto: Anders Minge

– Hadde vi valgt å gå for en total-entreprise, hadde ikke lokale selskaper hatt kapasitet til å legge inn tilbud. Dette handler om hvordan vi har delt opp kontraktene, sier Bryne.

Prosjektorganisasjonen har også gjort grep for å sikre en viss andel lærlinger, samt stiller en rekke krav som skal bidra til å unngå sosial dumping.

– Vi er glade for strenge krav. Det betyr at det satses på seriøse bedrifter, sier Stømer Frafjord i Kruse Smith.

Kruse Smith aktuell for flere jobber

Kruse Smith har tidligere vunnet oppdraget med å bygge et parkeringshus til SUS2020. Totalt har selskapet så langt vunnet oppdrag for 600 millioner kroner i forbindelse med sykehusutbyggingen på Ullandhaug.

Men fortsett gjenstår tildeling av en rekke kontrakter på det nye sykehuset, og Kruse Smith er i posisjon til å vinne flere.

– Vi har kapasitet til å ta mer av sykehus-jobben og har tilbud inne også på grunnarbeid, altså det som er under bakken, sier Stømer Frafjord.

For en uke siden ble det kjent at Faber Bygg AS fra Forus får oppdraget med å bygge fasadene på det nye sykehuset. Verdien er på 456 millioner kroner.

Faber har kontor på Forus. I tillegg skal fem jærbedrifter bidra i arbeidet: Rubicon, Pretre, Lie Blikk, Niras og Rambøll.

LES MER:

Les også

 1. Lokale selskaper skal bygge fasaden til nytt sykehus

 2. Nye SUS kan bli verdens beste digitale byggeprosjekt

 3. Regjeringen avklarer: Nye SUS nektes tilgang på helikoptermilliarder

 4. Nye SUS skal utsmykkes for 35 millioner kroner

 5. Nye SUS kan bli verdens beste digitale byggeprosjekt

Publisert:
 1. Helse
 2. Sykehus
 3. Stavanger
 4. Ullandhaug
 5. Helse Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. Ung mann til Haukeland sykehus etter drukningsulykke utenfor Jørpeland

 2. – Vi har en tydelig oppblussing av situasjonen

 3. Dramatisk redningsaksjon da bobil havnet i sjøen ved Tungenes fyr - eier er avhørt og politiet avslutter saken

 4. Ordførerne har tre alternativer

 5. – Dette finner vi oss ikke i

 6. Én person fraktet til SUS etter brann i Verven-blokk