«Savnet» topper de norske podkast-listene

Stavanger Aftenblads podkast-serie «Savnet – mannen med den tomme graven» topper akkurat nå listen over de mest lyttede podkastene i Norge.

Hvor ble det av Reidar Sandanger fra Sauda? Han forsvant i Brasil, men hva skjedde egentlig? Det er utgangspunktet for true crime-serien «Savnet: Mannen med den tomme graven».
  • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:

I podkast-serien «Savnet: Mannen med den tomme graven» har Hans Petter Aass, sammen med Aftenblad-kollegaene Elisabeth Risa og Rune Vandvik, gått løs på et mysterium politiet i to land aldri kom til bunns i.

Hva skjedde egentlig med Reidar Edvin Sandanger? Hvem vet noe? Hvordan døde han?

Planen var å lage en podkastserie med ulike savnet-saker fra vårt distrikt. Denne ene saken tok imidlertid helt over. Noen ganger er det en mistanke om at det ligger en alvorlig, kriminell handling bak forsvinningene. Reidar Sandangers sak var en av disse. Journalistene fikk innsyn i saken hos politiet, og interessen bare økte på. Det samme gjorde spørsmålene.

– Vi fant et stort mysterium. Det var elementer i denne saken som var så spesielle at vi ikke klarte å legge den bort. Vi gikk all in, sier Aass.

Les også

SAMLESIDE: SAVNET – mannen med den tomme graven

Både politiet og mediene virket å ta ganske lett på at mannen fra Sauda bare forsvant og ble borte. Sporene etter Reidar sluttet i Brasil, men selv etter at han ble borte, var det noen som åpenbart hadde interesse av at det framsto som om han var i live.

Etter at de første Savnet-episodene ble publisert, valgte politiet å gjenoppta etterforskningen av saken.

Du kan høre alle episodene her. De to første er tilgjengelig for alle, mens de øvrige er for abonnenter.

Slik hører du «Savnet»

Er du abonnent?

Da har du tilgang til alle episodene som er tilgjengelig. Den beste lytteropplevelsen får du ved å laste ned Aftenblad-appen. Trykk på Lytt-knappen i menyen nederst i skjermbildet og finn Savnet-episodene. Du kan også lytte på episodene ved å gå inn på www.aftenbladet.no/savnet på PC, mobil eller nettbrett. Der finner du også masse ekstramateriale og får oversikt over alle artiklene i Savnet-serien.

Ikke abonnent?

Du kan likevel høre de to første episodene gratis. Du finner dem i nyhetssakene i Savnet-serien - eller der du vanligvis hører podkast. For å høre fortsettelsen, må du først opprette et abonnement på Aftenbladet.

For mer info:

Slik lytter du til Aftenbladets podkaster

Publisert:

SAVNET

  1. Akkurat nå er dette Norges mest populære podkast – hør den her

  2. Blomsterparken er vakker. Men i en annen del av grav­plassen ligger de som ingen visste hvem var

  3. Det mystiske brevet

  4. Reidar fikk et nødlån. Men samme dag ble pengene fra Norge videre­ført til en brasili­ansk kvinne med et navn som ikke eksisterer

  5. Fredag kommer to nye Savnet-episoder: – Overraskende vending

  6. Finn E. Våga om puben Reidar drev: – Manilla er den eneste puben jeg har vært med å bære fulle gjester inn

  1. SAVNET
  2. Savnet-podkast
  3. Sauda