Blidensol og kommunen møtes for å planlegge videre drift

Mandag møtes Stavanger kommune og Blidensol sykehjem. Da vil det drøftes om og eventuelt hvordan kommunen skal overta driften av det omdiskuterte sykehjemmet.

Blidensol sykehjem har en noe usikker framtid i møte, på mandag møtes styret og kommunen for å diskutere videre drift.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Etter flere konflikter mellom Blidensols styre, ledelse og Stavanger kommune, ser det nå ut som partene forsøker å finne en løsning. Mandag møtes partene, Blidensol representert ved advokat, for å diskutere hvordan sykehjemmet skal driftes fremover.

Vil se framover

Mye tyder på at kommunen vil ta over driften.

– Det er et forsøk på å legge fra seg stridstemaene som har vært og heller se framover, sier styrets og Pleiehjemsforeningens advokat, Nils Kristian Schelver Petersen hos firmaet Legal.

Han tror ingen er tjent med situasjonen slik den er i dag.

– Alle utfordringene tærer på styret og administrasjonen, noe som til slutt går ut over pasientene, sier Schelver Petersen.

Han skal møte klienten mandag, og bekrefter at kommunens driftovertakelse vil være et av alternativene som skal drøftes.

– Vi må se på når, på hvilken måte og under hvilke betingelser. Blidensol eier også eiendommen, så vi må finne ut hva som skjer med den, om den skal selges og eventuelt pris, sier advokaten.

Les også

Blidensol ville selge sykehjemmet i hemmelighet

Les også

Arbeidstilsynet varsler Blidensol om tvangsmulkt

Les også

Blidensol dropper hijabforbudet

Kommunen positiv

Levekårsjef i Stavanger kommune, Eli Karin Fosse, bekrefter at de har mottatt et brev fra Blidensols advokat, hvor de viser interesse for at kommunen overtar bygget og drift av sykehjemmet.

– Vi skal møtes på mandag for å finne ut hvordan vi skal rigge den videre prosessen, det er ikke snakk om forhandlinger ennå, sier Fosse.

Hun stiller seg positiv til denne utviklingen, i lys av alle utfordringene sykehjemmet har hatt det siste året.

Eli Karin Fosse, levekårsjefen i Stavanger kommune, er positiv til at Blidensol frasier seg driftsansvaret.

Har fått nok

Nestleder Blidensol-styret, Kirsten Smedvig, er nokså knapp, men bekrefter at Pleiehjemsforeningen vurderer å «gi fra seg bordet». Hun ønsker ikke å svare på hva som er den beste løsningen for styret.

– Styret består av flere personer. Vi må bare vente og se hva som skjer, sier Smedvig.

Styremedlem Thomas Middelthon synes det er riktig å overgi driften til kommunen, og ser ingen annen utvei etter hendelsene det siste året.

– Nå har vi fått nok. Vi har blitt mobbet av byens ordfører, når det eneste vi har gjort er å holde oss til loven. Med all den hetsen vi har fått, er det ingen mulighet for at vi kan fortsette, sier han.

Middelthon, som ikke har vært aktiv i styret de siste månedene på grunn av sykdom, understreker at de aldri har brutt loven, og de hadde ikke innført hijabforbudet om det var lovstridig. Nå håper han situasjonen kan få en minnelig løsning, så rimelig som mulig.

– Jeg håper Blidensol blir drevet videre i sin gode ånd. Det er et prakteksemplar av et sykehjem. Det er synd om de mister den fantastiske ytelsen fra Pleiehjemsforeningen, sier Middelthon.

Ansatte først

Det skal også ha blitt innkalt til et allmøte for Blidensols ansatte dagen etter møtet med kommunen, altså tirsdagen. Fungerende daglig leder, Olav Johansson, ønsker ikke å gi noen kommentar i forkant av møtet, utover at de ansatte vil bli informert om siste status.

– Først skal vi informere alle ansatte. De har førsterett på opplysninger, ikke pressen, slik som har skjedd tidligere, sier Johansson.

MER OM BLIDENSOL SYKEHJEM:

Publisert: