- Turen blir ikke ødelagt om du ikke har det beste utstyret

Du kan bruke mye av det du har i skapet allerede.

Utstyrs-jungelen kan skremme mange, men du trenger ikke det nyeste og dyreste for at turen skal bli vellykket. - Det viktigste er sekk og sko, sier Arnstein Salthammer Eide fra Stavanger turistforening. Her har Eide funnet fram tingene han ville tatt med seg på en hytte til hytte-tur i sommerfjellet.
  • Håvard Tanche-larsen Knutsen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det er mye forskjellig turutstyr på markedet. Noe er fryktelig dyrt, andre ting kan du få for en billig penge.

I skogen ved Store Stokkavann har Arnstein Salthammer Eide fra Stavanger turistforening akkurat gått gjennom lista over hva du bør ha med deg på tur.

Har du ikke alt, eller er kanskje noe av utstyret gammelt, så spolerer ikke det turen, understreker han.

— Bruk det du har. Turen blir ikke ødelagt om du ikke har det beste utstyret.

SE VIDEO OG LES SAKEN:

Les også

Slik får du en super natt i telt

Vekt eller pris?

— Vekt er ofte et spørsmål når du skal pakke sekken, mange føler gjerne at de pakker med seg litt for mye, men slik er det med alt utstyr: Du kan få tak i noe som er ultralett, men som koster en del. Samtidig kan du også kjøpe noe som veier mer, som da vil være billigere, sier Eide.

Alt er en avveining som varierer fra person til person, og fra lommebok til lommebok.

— Du kan få en ryggsekk som veier én kilo, eller en sekk som veier tre kilo. Her vil gjerne den lette sekken gå ut over bærekomforten. Regnsettet jeg har er tungt og det er absolutt mulig å finne noe lettere og som tar mindre plass i sekken, sier han.

LES OGSÅ:

Les også

10 supre tips dersom du skal sove ute

Slik fortsetter lista. Turutstyr blir veldig individuelt. Finn det du er komfortabel med og mener er innenfor rimelighetens grenser.

— Et annet eksempel er en silkelakenpose. Den koster litt i innkjøp, men du kan jo kjøpe en bomullslakenpose til under halvparten av prisen, sier Eide.

Sekk og sko

Likevel er det noe utstyr som du gjerne burde prioritere å bytte ut, dersom du først skal investere i turutstyr.

— Da vil jeg anbefale deg å bruke tid på å finne en ryggsekk som sitter godt på ryggen. I tillegg er det viktig med gode sko. Har du disse to tingene så er det en stor sjanse for at turen blir vellykket, sier han.

— Du trenger ikke har ei ny ulltrøye eller turbukse. Dette kan du garantert finne i klesskapet hjemme, legger han til.

Hvor mener du det er mye penger eller vekt å spare på turutstyr? Er det noe du mener er verdt å bruke mer penger på enn noe annet? Si din mening i kommentarfeltet under.

Publisert: