24.000 flere overnattinger i Rogaland første halvår

Kjerag og Preikestolen får mye av æren for turistveksten i Rogaland.

Stadig flere turister finner veien fra Kina til Rogaland. Her er en gruppe kinesere på guidet tur til Preikestolen tidligere i sommer.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Nå melder NHO Reiseliv at 58 prosent av landets reiselivsbedrifter har et udekket kompetansebehov. Dette er opp fem prosent fra i fjor og kommer fram i NHOs kompetansebarometer som ble lansert mandag.

NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold mener den sterke turistveksten har ført til at reiselivet trenger flere folk, samt ny kompetanse.

 • LES OGSÅ: Det blir et større behov for ingeniører og tekniske fag ved digitalisering og automatisering, ifølge NHOs kompetansebarometer

God vekst i Rogaland

I Stavanger-regionen har Preikestolen og Kjerag spesielt vekket stor interesse blant utenlandske turister, også blant asiatere. Det er ventet at regionen vil få en stor vekst fra dette markedet i årene som kommer. Det gjør at reiselivet må tenke nytt, og tilrettelegge ved å tilby for eksempel informasjon på kinesisk, melder NHO Reiseliv i en pressemelding.

I juni 2017 ble det registrert 15.000 flere overnattinger i Rogaland, sammenlignet med juni 2016, ifølge SSB. Fra januar til juni i år er det registrert i overkant av 24.000 flere overnattinger enn samme periode i fjor.

Ønsker yrkesfaglig utdannelse

– Sterk turistvekst fører til at reiselivet trenger flere folk. Norge er i ferd med å bli et turistland og det gjør at en jobb på et hotell eller i en opplevelsesbedrift har blitt et trygt karrierevalg. Norsk reiseliv trenger mange flere ansatte hvis vi skal klare å ta imot, og skape gode opplevelser, for alle de turistene som kommer til Norge de neste årene, sier Kristin Krohn Devold pressemeldingen.

6 av 10 reiselivsbedrifter har behov for folk med yrkesfaglig videregående opplæring, mens 4 av 10 etterspør fagskoleutdannede

652 reiselivsbedrifter har svart på undersøkelsen fra NHO. 37 er fra Rogaland.

Les også

 1. Sherpaene i gang på Kjerag

 2. Travelt for redningsmannskapene på Preikestolen og Kjerag

 3. Kjerag taper terreng for Trolltunga

Publisert:
 1. Rogaland
 2. Reiseliv
 3. Preikestolen
 4. Kjerag
 5. NHO

Mest lest akkurat nå

 1. Ny forsvarer inn i Birgitte-saken

 2. Støyende asfalt­arbeid mellom Tjensvoll­krysset og Madla­krossen de to neste nettene

 3. «Disse hadde styrket Viking»

 4. Ny dobbel renteheving fra Norges Bank – varsler ny heving i september

 5. Skulle sjekke om alt gikk bra med naboen. Ble stukket med kniv i brystet

 6. Fortsatt venter flere hundre tusen på penger de har til gode