203 ble promillesjekket - ett utslag

Politiet sto på både Stokka, Storhaug og ved Bergelandstunnelen for promillekontroll i Stavanger mellom klokka 09.00 og 10.30 søndag. En bilfører ble tatt med lavpromille.

Bare ett utslag på promille etter at politiet testet 203 bilførere.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

– Dette er et resultat vi er veldig fornøyde med, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sør-Vest politidistrikt Stavanger til Aftenbladet.

– Men resultatene varierer veldig fra gang til gang når vi gjennomfører promillekontroller. Noen ganger får vi ingen utslag, andre ganger mange. Så resultatet forteller ikke nødvendigvis om noen ny tendens.

Les også

Fra politiets velfylte helgelogg

Les også

60 kontrollerte - null promille

Les også

Promillekontroll i Hunnedalen

I alt ble 203 bilfører kontrollert på den halvannen timen promillekontrollen varte. Det eneste utslaget var en såkalt lavpromille.

– Lavpromille er en promille mellom 0,2 og 0,5. Her vil reaksjonen være et forenklet forelegg. Først når promillen er 0,5 eller høyere, blir førerkortet beslaglagt, sier Bjørnsen.

Politiet avholdt også en promillekontroll ved Vigreskogen på Nærbø mellom klokka 09.30 og 10.30 søndag. 123 biler ble kontrollert. En 18 år gammel mann fikk utslag. Han ble sendt til legevakten for å avgi blodprøve. Forholdet er anmeldt.

Publisert: