Neppe eksklusjon for Sigurd Sjursen (Frp) etter avtale-nekt

For Sigurd Sjursen (Frp) er bom-saken så viktig at han hadde akseptert en eksklusjon fra partiet. Det slipper han trolig.

Publisert: Publisert:

Sigurd Sjursen blir trolig ikke ekskludert fra Sandnes Frp til tross for at han gikk imot sin egen bystyregruppe og stemte nei til byvekstavtalen mandag. Foto: Tommy Ellingsen

 • Håkon Jonassen Norheim
  Journalist

Mannen bak «Bomfritt Jæren – Nok er nok», Sigurd Sjursen (Frp), stemte mot sin egen kommunestyregruppe da saken om byvekstavtalen ble behandlet i Sandnes mandag. Ifølge Frp sine vedtekter er medlemmer bundet til å stemme slik gruppen bestemmer, og de som stemmer mot, kan risikere ekskludering fra partiet.

Det skjer trolig ikke.

– Vi er ikke veldig glad for avgjørelsen til Sjursen, men nå gjorde han det. Han har profilert seg i bom-saken tidlig, og det var en vanskelig sak for alle. Vi vil drøfte det litt, men innstillingen min er at det ikke vil få noen nevneverdige konsekvenser, sier gruppeleder Tore Andreas Haaland (Frp).

– Hvorfor kunne dere ikke fristille Sjursen, med tanke på hans bakgrunn?

– Vi vurderte det, men vi kom frem til at gruppen skulle følge vedtektene og være bundet, sier han.

– Skal ikke være A4

Sjursen begrunnet avgjørelsen sin med at de med den nye avtalen innførte en ny bomavgift for elbiler. Det kunne han ikke akseptere.

– Jeg har sagt til gruppen min at fra vi startet denne kampen har jeg sagt nei til bompenger. Da kunne jeg ikke stemme for denne avtalen selv om flere kommer bedre ut av det. Det innføres en avgift for en ny gruppe, og vi vet hvor vanskelig det er å bli kvitt alle nye avgifter, sier han.

Han har fått tilbakemeldinger på at det trolig ikke vil bli noen eksklusjon, men er klar på at han vil ta konsekvensene som eventuelt vil komme.

– Vi er folkevalgte som er valgt inn av folket. Jeg har fått kryss fra innbyggere som tror jeg skal gjøre en forskjell. Jeg mener det ikke er min oppgave å gå inn i den drevne politikerrollen i det faste systemet. Jeg ble ikke valgt inn som en A4-politiker, sier han.

– Ville du fremdeles ha tatt dette valget, selv om du visste det ville bli en eksklusjon etterpå?

– Dette er en så viktig sak, som går på min integritet og troverdighet. Hadde eksklusjon vært konsekvensen, hadde jeg tatt den. Når det er sagt vil jeg nok følge gruppen ved andre anledning. Jeg er ikke en evig utbryter, men tar en kamp på de sakene som betyr noe, sier Sjursen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke i forbindelse med skoleprosjekt

 2. Ryfast slo fire rekorder: – Helt nydelig i Ryfylke

 3. Her rygger leddbussen ned på Diagonalen

 4. Mann til sykehus etter arbeidsulykke

 5. Bjørshol mister serieåpningen – De Lanlay kjemper mot klokken

 6. Ka då ittepå skilsmissen?

 1. Sigurd Sjursen
 2. Sandnes
 3. Jæren