Fjord 1 ser etter ekstraferje over Boknafjorden

Ferjeselskapet Fjord 1 er på ferjeshopping. Målet er å kjøpe en ferje som blant annet kan seile over Boknafjorden ved behov.

Sambandet Mortavika-Arsvågen har i flere perioder gått med redusert kapasitet. Noe som har skapt stor frustrasjon hos reisende.
 • Camilla Bjørheim
  Journalist
Publisert: Publisert:

iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Vi er i dialog om å kjøpe en ekstra ferje fordi vi har flere strekninger som i perioder vil gå med redusert kapasitet, sier Tor Kristoffersen, regionsleder i Fjord 1.

Forrige uke ble det kjent at Fjord 1 er i forhandlinger med Statens Vegvesen fordi Boknafjordsambandet risikerer å bare gå med to ferjer til langt ut i februar.

Før jul signerte Statens vegvesen og Fjord1 kontrakt for drift av sambandet Mortavika-Arsvågen i 2017 og 2018. Der er det ikke krav om reserveferje, men aktørene forhandler om et tillegg i kontrakten.

– Forhåpentligvis får vi avklart et eventuelt kjøp i løpet av uken gitt av det er riktig ferje og riktig, sier Kristoffersen.

Publisert:
 1. Fjord1
 2. Statens vegvesen

Mest lest akkurat nå

 1. Nekter å fjerne hekk, kan få bot på 1000 kroner dagen

 2. Stor vannlekkasje på Storhaug – flere oversvømte kjellere

 3. Han blir glad langt inn i hjertet når eierne vil ta vare på dette

 4. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss

 5. Mann funnet i veibanen ved Bryne - siktes for promillekjøring

 6. Flere hørte kraftig smell i Randaberg - ukjent årsak