Øystein Vaule siktet etter våpenbeslag

Politiet siktet fire personer etter at PST beslagla våpen og narkotika hos det som blir betegnet som høyreekstreme grupperinger i Rogaland. Blant de siktede er talsmannen for Borgervernet Rogaland, Øystein Vaule.

Leder Øystein Vaule i Borgervernet Rogaland støtter Nordfront, men sa at han ikke brydde seg om de er nynazistiske eller ikke, under rasismedebatten på Sølvberget i fjor.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BAKGRUNN:

Les også

Fire siktet etter at disse våpnene ble funnet hos høyreekstreme i Rogaland

Oppdatering: Etter denne saken først ble publisert har Øystein Vaules far, Kai Vaule tatt kontakt med Aftenbladet:

— Hagla som ble funnet hos ham (sønnen, journ. anm) er min. Den er så gammel at jeg ikke trengte å registrere den. Hagla er kun blitt brukt til jakt, og det har jeg forklart politiet, sier han

Det var i desember det ble kjent at PST hadde gjort tre våpen- og narkobeslag hos grupperinger som kaller seg nasjonalistiske i Sandnes, Jæren og Sola. Blant annet ble flere jaktvåpen, en avsagd hagle, to kilo hasj, 30 gram amfetamin og nasjonalistisk propaganda beslaglagt.

Aftenbladet har fått vite fra flere uavhengige og sikre kilder at frontfigur og talsmann for Borgervernet Rogaland, Øystein Vaule, er en de av de fire siktede.

Disse våpnene funnet hos høyreekstreme på Sola.

Mot asylmottak

Aftenbladet har i lang tid forsøkt å få kontakt med Vaule uten å få svar på våre henvendelser. Vi har imidlertid fått tilsendt masseutsendte eposter via samme epostadresse som er brukt for å få kontakt med Vaule.

Skjermdump fra en samtale i september.

Her er et utdrag fra en epost Vaule har sendt: **"Noen av dere vil "heve dere over dette" og/eller "ta avstand". Kanskje til og med le av dette i full ignoranse.

Til dere vil jeg bare si: Det er alltid 2 sider i saken! Og ingenting er tilfeldig!**

**Til dere andre: Håper dere har en 30 min til å se igjennom noe vi IKKE ble fortalt.

Poenget med dette er at situasjonen i Norge og ellers i verden blir bare verre og verre.

Dere må forstå.. Vi må forstå..

Ondskapen vant 2 verdenskrig i 1945, FN ble opprettet i 1945.

Vi har kriget konstant siden 1945, og dette har generert alle flyktningene/asylsøkerne som ødelegger hele Europa.

Sverige skal ta imot 140 000 flyktninger bare i 2015... "**

Sandnesmannen ble kjent i fjor da han stod frem i Aftenbladet og sa at konsekvensene av asylmottak på Ganddal og i Folkvordveien var følgende:

«Det er jo alt som kommer frem i mainstream-media. Voldtekter, knivstikkinger og narkotika-problematikk».

Les også

Borgervern mobiliserer

Dette sa Vaule i mars i fjor. Han og flere andre medlemmer av den høyreradikale/nasjonalistiske gruppen Borgervernet Rogaland hadde da puttet propaganda fra en høyreekstrem gruppering som kaller seg «Nordfront» i flere hunder postkasser i Sandnes og Oltedal.

Inger Marie Sunde er Øystein Vaules forsvarer.

Vaule var synlig i diskusjon i tiden fremover og deltok blant annet på en rasismedebatt på Sølvberget. Flere politikere tok avstand fra hans og Borgervernets holdninger.

Anti-vold

Vaule har hele tiden tatt avstand fra vold, noe han også gjør i noen Facebook-samtaler Aftenbladet har fått tilgang til. Han skriver også at politiet har lagt med ekstra våpen og de våpnene som var hans bare ble brukt til jakt og øving.

Skjermdump fra en samtale på Facebook.

Vaule hevder han er norgesmester i leirdueskyting. Etter det Aftenbladet erfarer er ikke Vaule siktet for de mest alvorlige forholdene. Det er derimot en 16-åring fra Tananger, som du kan lese om her:

Les også

16-åring tatt med maskinpistoler, avsagde hagler og ammunisjon

Politiet ønsker ikke å kommentere siktelsen mot Vaule.

Vaules forsvarer, Inger Marie Sunde, har ikke lyktes i å få kontakt med sin klient torsdag og har derfor ingen kommentarer til saken.

Påtaleansvarlig ved Sandnes politistasjon, Sigve Espeland, sier til Aftenbladet at saken mot de som ble siktet etter PST sine aksjoner i Rogaland er sendt til beramming, og sannsynligvis vil gå i Stavanger tingrett i mars.

LES OGSÅ:

Publisert: