Krevende suksesstrener er klar til å lede KFUM

Tore Aleksandersen er klar som ny trener i KFUM. — De er modige som henter meg, for jeg kommer med hud og hår, sier topp- treneren, som varsler en revolusjon både i KFUM og i norsk volleyball.

Publisert: Publisert:

  • Lillian Holden
Denne artikkelen er over 11 år gammel

KFUM Stavanger har lenge ytret ønske om å hente Tore Aleksandersen, som i tillegg til å være norsk landslagstrener på kvinnesiden har hatt stor suksess i tyske Schweriner de siste fem årene.

Aleksandersen hadde tilbud om å forlenge kontrakten i den tyske klubben, i tillegg til at en annen utenlandsk klubb også ønsket å hente ham. Til slutt falt valget på Stavanger, og fra og med 1. august er han på plass.

Mye mer trening

Aleksandersen varsler at han kommer med forventninger og krav. Med seg i bagasjen har han en klar metodikk og strategi, som blant annet innebærer en betydelig økning i treningsmengde for spillerne, til 15-20 timer i uka.

– Dette skal vare i flere år. Vi har mange og store planer. Jeg er klar over at jeg vil møte store sportslige utfordringer, men jeg elsker utfordringer. Jo mer skeptiske folk er til mine planer, jo mer pågangsmot får jeg.

Må høyne nivået

Det er ikke bare i KFUM at Aleksandersen vil la nye koster feie. Han vil bryte barrierer også i nasjonal volleyball.

– Norsk volleyball ligger langt bak internasjonalt nivå. Så langt bak at det nesten er naivt og utopisk å snakke om, sier han. Å snu den norske volleyballskuta er ingen lett jobb, men for Aleksandersen er det spennende.

Som landslagstrener vil topptreneren ha fokus rettet både på landslag og KFUM Stavanger.

– Ja takk, begge deler. Det er aktuelt å hente landslagsspillere til Stavanger, og kanskje ha en majoritet av den norske spillerstallen her. Men det er ikke slik at jeg ønsker å hente rubbel og bit fra andre lag, sier han.

Blir tøft

Aleksandersen er klar til å gjøre en innsats.

– Jeg føler meg kompetent, og vet hva som trengs for å få dette til. KFUM må jobbes med, og det er ikke gjort fra mandag til onsdag. Etter hvert skal vi bli en toppklubb, og vi kan håpe å hevde oss i Europacupen, tror han.

Aleksandersen vil jobbe i hele KFUM, også med talentene. Samtidig som han gleder seg til å komme til Norge og Stavanger, er det tungt å forlate Schweriner.

– Jeg har hatt en flott tid i Tyskland, og dette har vært en svært emosjonell uke, sier han.

Publisert: