Egaas vil røyke fredspipe med Haugstad

EGERSUND: Pelagia er misfornøyd med Eigersund Næring og havn og vil bryte alt samarbeid. Nå ber styreleder Leif Erik Egaas om et forsoningsmøte.

Publisert: Publisert:

Styreleder Leif Erik Egaas og daglig leder i Eigersund Næring og Havn, Lars Kolnes. Foto: Arnt Olav Klippenberg

 • Arnt Olav Klippenberg
  Journalist
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Fiskerigiganten Pelagia, med 12 fabrikker langs kysten og med milliardomsetning, har røket uklar med det kommunale foretet Eigersund Næring og Havn. Det kan se ut som om konflikten har to årsaker. Ledere i Pelagia finner ikke godtonen med daglig leder i havna, Lars Kolnes. Den andre konflikten handler om et kaianlegg som Pelagia ønsker å leie av kommunen. Påstanden fra Pelagia er at kommunen subsidierer konkurrenter i havna.

Grøne Haugen

Torsdag fortalte Aftenbladet at konflikten har ført til at Pelagia bryter samarbeidet og vil satser på egne kaier og eget, nytt anlegg på Grøne Haugen.

– Pelagia kan ikke være avhengig av skiftende ledelse, styre og økonomi i et kommunalt havneselskap som i avgjørende grad skal kunne endre forutsetningene for vår drift på kort varsel. Dette inntraff slik vi har sett ved oppsigelse av en avtale fra 1993 som kom helt uten drøftelser, varsler og utredning – sannsynligvis heller ikke styrebehandling, sier Egil Magne Haugstad.

Forsoning

Det var tidligere tillyst et forsoningsmøte i Bergen. Pelagia ga da beskjed om at Lars Kolnes var uønsket på møtet. Dermed droppet Eigersund Næring og Havn bergensturen. Nå har fredspipa fått en annen lyd.

«Jeg vil svært gjerne at vi setter oss ned sammen og oppklarer situasjonen som er oppstått. På det grunnlag vil jeg invitere deg som daglig leder og styreleder, sammen med Magnus Strand, til et oppklaringsmøte her i Egersund», sier styreleder Leif Erik Egaas (H) i en epost til Haugstad.

Egaas forsikrer at det kommunale foretaket ikke vil hindre driften eller den videre utviklingen til Pelagia.

«På møtet vil du treffe meg som styreleder, samt ledelsen i Eigersund Næring & Havn KF. Jeg tenker at dette må vi finne ut av, uten bruk av advokater. Jeg håper du vil akseptere denne invitasjonen og hører gjerne fra deg.

Publisert:

Les også

 1. Prima og Hatteland går sammen om ny proteinfabrikk i Egersund

 2. Full skjæring mellom Pelagia og Eigersund Næring og havn

 3. Sterke beskyldninger mot Lars Kolnes

Mest lest akkurat nå

 1. Stavanger-politiker søker om fritak fra sine politiske verv: - Livet sier «stopp litt nå» til meg

 2. Lærere med hovedfag klarer ikke løse nye eksamensoppgaver for videregående-elever i matematikk

 3. Hytta er 15 minutter hjemmefra: – Veien er kort, men jeg har følelsen av å være langt til fjells

 4. Dette må du vite om busstreiken

 5. Historien om Ullandhaug­tårnet: Se de unike bildene fra innsiden

 6. Hundretusener har tatt koronavaksine i Kina utenom kliniske tester

 1. Leif Erik Egaas
 2. Eigersund
 3. Egersund
 4. Konflikt
 5. Økonomi