Hvilken by har fylkets fineste juletre?

Er det Bryne, Egersund, Jørpeland, Sandnes eller Stavanger som har fylkets fineste juletre?

Stem på juletreet du synes er vakrest.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Mange har en bestemt oppfatning av hvordan det perfekte juletreet ser ut, og det finnes nok nesten like mange meninger som det finnes juletre.

Her kan du stemme på det fineste kommunale juletreet i en av de fem byene i Sør-Rogaland. Stem nederst i denne saken.

Les også

LES OGSÅ: Hvem kan toppe denne nissegata?

Form, sort og pynt

Det finnes garantert mange flotte private juletre, men de fleste venter nok ennå noen uker før de pynter treet hjemme i stua.

De fleste vil ha et mest mulig symmetrisk tre som ser ut som en likebeint trekant, der to av sidene er like lange og to av vinklene er like store, men det finnes de som ser sjarmen i et tre der greinene lever sitt eget liv og formen ikke lever helt opp til en enkel matematisk formel.

Noen foretrekker et smalt tre som ikke tar for stor plass, mens andre vil ha mer bredde nederst og nærmer seg en likesidet trekant.

For noen er prisen avgjørende og påvirker valget, mens andre er villige til å betale nesten hva som helst bare de får treet akkurat slik de helst vil ha det.

Les også

VIDEO: Bli med på årets togtur gjennom pepperkakebyen

Vanlig eller edel?

Treslaget er også viktig. De fleste sverger til en eller annen form for gran, enten det er vanlig norsk gran, fjellgren eller edelgran. Men det er også noen som foretrekker furu med litt lengre nåler.

Da har vi ennå ikke kommet til pynten. Her er det mange som har sterke meninger som handler om både størrelsen på kulene, farger, flagg eller ikke, glitter eller ikke, hjemmelaget pynt eller ikke og så videre. Her går diskusjonen høy i mange hjem.

Egersund: Årets juletre på Torvet i Egersund er hentet på Svindland/Øgrey.
Stavanger: Tradisjonen tro ble julegrana i Stavanger tent på Domkirkeplassen.
Sandnes: Juletreet ved Lanternen i krysset mellom Langgata og Flintergata kommer fra nabokommunen Gjesdal.
Jørpeland: Juletreet i Jørpeland sentrum.
Bryne: På forhånd var det litt bråk om hvem som skulle stå for arrangementet. Men julegrana på torget på Bryne ble tent i år også.
Publisert: