Fallskjermhopper døde

Mannen (39) som ble skadet i en fallskjermulykke på Sola forrige søndag, døde i helgen av skadene. Politiet tviler på at årsaken til ulykken blir funnet.

Publisert:

Mannen (39) som ble skadet i en fallskjermulykke på Sola forrige søndag, døde i helgen av skadene. Politiet tviler på at årsaken til ulykken blir funnet. Foto: Kristian Jacobsen

Det bekrefter fungerende leder Ole Johan Røykenes i Nordsjø— og miljøseksjonen ved Rogaland politidistrikt.

— Vi har fått melding fra Stavanger Universitetssjukehus om at han døde i helgen, sier Røykenes.

Ved Stavanger Universitetssjukehus (SUS) får Aftenbladet opplyst at fallskjermhopperen døde lørdag.

Les også

Fallskjermen så ut til å fungere

Mannen ble tidlig på ettermiddagen søndag for åtte dager siden funnet livløs etter en fallskjermulykke ved fallskjermklubben på Sola. Den erfarne hopperen skulle filme et tandemhopp, men fikk et hardt og brutalt møte med bakken da han landet etter seansen.Politiet har etterforsket ulykken med tanke på å finne årsaken.

— Vi har gjort tekniske undersøkelser og konkludert med at det ikke var noe galt med utstyret. Vi har også gjort avhør av en del vitner. Men mange av vitnene er ikke fallskjermhoppere selv. Derfor har de ikke grunnlag for å kunne bedømme om noe gikk galt under landingen; for eksempel om vinkelen var feil. Jeg tviler på om vi noen gang vil få svar på hva som gikk gale, sier Røykenes.

Nyheten om at 39-åringen er død, setter sitt preg på fallskjermmiljøet i stavangerområdet:

— Miljøet er preget av at vi har mistet en god venn, sier leder Rolf Inge Sotberg i Stavanger Fallskjermklubb.

Han forteller at fallskjermklubben har hatt en pause i hoppingen den siste uken, inntil det ble avklart hva som skjedde. Men Sotberg sier at klubben vil ta opp aktiviteten igjen snart.

— Politiet har funnet ut at det ikke var feil på ustyret eller sikkerheten som forårsaket ulykken. Så det er ingen grunn til ikke å komme i gang igjen når folk selv har lyst til det, sier han.

Publisert: