St. Svithun-parken er åpnet for barna

Frydefulle hvin og latter har avløst lyden av anleggsmaskinene på St. Svithuns plass ved Madlaveien. Her blir det både fart og moro for de minste.

Publisert: Publisert:

Oscar (3), Fredrik (6) og Mari (4) prøver den store dissen for første gang. Ingen tvil om at den falt i smak. Foto: Jan Inge Haga

 • Stein Halvor Jupskås
  Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Fredag morgen var gjerdene som har sperret den nye lekeplassen endelig borte. I helgen har mange allerede latt seg lokke til å prøve de nye lekeapparatene.

Det er Solveig Röwekamp som setter i gang den største dissen. Oppi sitter barna Oscar (3) og Fredrik (6 ½). Mari (4 ½) fikk også være med.

Alle tre var svært fornøyd med det tøffe dissestativet.

– Vi bor egentlig på Hinna, men i dag var vi på besøk her i nabolaget. Lekeplassen er blitt riktig fin, sier Solveig Rôwekamp.

Parken er tilrettelagt for alle aldersgrupper, og har fått universell utforming og flere sittegrupper i tillegg til lekeapparatene.

Det er også blitt laget en lekeplass i Munkehagen som skulle være midlertidig mens St. Svithuns plass var opptatt. Nå er det vedtatt at lekeplassen i Munkehagen skal beholdes, den også.

Slik ser parken ut fra lufta. Foto: Statens vegvesen

Det er snart fem år siden anleggsarbeidene startet i parken ved Stavanger Sanitetsforening.

Da var det amper stemning blant naboene, som fryktet både støy og støv i anleggsperioden. De reagerte også skarpt da Vegvesenet ville fjerne alle de gamle store trærne rundt parken og plante nytt i stedet.

Se flere bilder fra parken i bildekarusellen:

Etter hvert ble det heldigvis slik at de høye støyskjermene ble satt opp innenfor trerekkene som kranser parken. Dermed kunne trærne mot Kannikgata, og også noen langs Solagata og Schiøtz gate, bevares.

I tillegg er det nå plantet en rekke nye trær i enden som vender mot Madlaveien for å erstatte de trærne som måtte fjernes.

Foreløpig har åpningen av både parken og sykkelveien skjedd i det stille, men etter det Aftenbladet erfarer kommer kommunen til å arrangere en mer offisiell åpningsseremoni litt lenger utpå våren.

Publisert:

Les også

 1. Sprengingen er i gang igjen

 2. - Ta parken, men ligg unna trærne

 3. - Det kommer til å bråke og smelle

 4. Vegvesenet gir gass på St. Svithun plass

 1. Friluftsliv
 2. Sykkelvei
 3. Byutvikling
 4. Stavanger
 5. Trær