Ler så de skriker av Siri Aavitslands hemmelige tvilling

De museumsansatte lo så de skreik da kollega Stig Roar Olsen parodierte sjefen deres, Siri Aavitsland, på julebord lørdag kveld.

Når de museumsansatte møter en litt forvirra Siri Aavitsland på gangen, er forklaringen at det er hennes stand in de snakker med, tvillingsøsteren Berit Aavitsland. Foto: Rune Vandvik /

 • Camilla Bjørheim
  Camilla Bjørheim
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Det er sikkert mange av dere som har forsøkt å snakke med Siri i gangen, og så har hun virket fjern. Da er det ikke Siri dere har snakket med, da er det meg. Som har steppet inn på kort varsel, sier en kjolekledd Stig Roar Olsen, med håndveske dinglende på armen.

Olsen fikk kollegene til å hyle av latter da han på museumsansattes julebord på Ledaal lørdag kveld parodierte sjefen sin, direktør Siri Aavitsland.

– Jeg er nemlig søsteren til Siri. Og jeg heter Berit Aavitsland. Det er jeg som har lært opp Siri. Er det én ting jeg kan bedre enn Siri, så er det å holde taler. Jeg snakker ikke i det uendelige, sier Olsen i videoen.

Etter dette med «snakker ikke i det uendelige» var det som om latteren fikk taket til å lette på Ledaal. (Se video).

Museumspedagog Tove Galta filmet opptrinnet og delte det på Facebook. Over 3000 hadde søndag morgen fått med seg videoen.

– Jeg har sjelden ledd så godt som av Stig Roars parodi. En sann glede i disse tider, sier Siri Aavitsland i en sms til Aftenbladet søndag morgen.

Stig Roar Olsen er glad i gamle ting, og for to år siden besøkte Aftenbladet hans lille studenthybel som var møblert med gamle møbler og gjenstander. Foto: Jonas Haarr Friestad

På videoen vises det også at Siri Aavitsland ler godt. Pen i tøyet er hun også. Men skal vi tro tvillingsøsteren Berit, er det hun som skal ha æren for det.

– Siri har jo så dårlig smak. Jeg har jo prøv å lære henne gjennom mange år; Siri, du kan ikke gå sånn. Du må følge meg, sier Berit (Stig Roar Olsen).

Den siste uken har Aftenbladet skrevet om økonomien i MUST. Styret har bedt administrasjonen utrede konsekvensene blant annet av å selge museumsanlegg, eksempelvis Ledaal.

– Neste års julebord blir derfor på Bens kafé på Helleland. Leos lekeland kjøper Ledaal, tøyset Berit Aavitsland, før hun avslutter sin parodi.

Teksten som Olsen framførte har han skrevet sammen med Tove Galta.

Olsen har vært intervjuet i Aftenbladet flere ganger, blant annet i 2015 i sin studenthybel som var møblert med gamle møbler og gjenstander.

Les også

 1. Stig Roar (19) har innredet hybelen sin med møbler fra 1800-tallet

 2. Noen vil aller helst koble av. Digitale etternølere får det stadig tøffere

 3. Ordføreren inviterer Museum Stavanger (MUST) til møte: - Uaktuelt å selge Ledaal og Breidablikk

 4. MUST kan bli nødt til å selge byens kulturarv

 5. Friske museumsmillioner kan være på vei

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Preben Aavitsland: – Vi er inne i pandemiens vanskeligste periode

 2. Regjeringsvedtak tvinger kvinnene til å legge ned bedriften sin

 3. Ida (25) lyktes med å gå ned i vekt og holde den. Her er seks feil mange gjør.

 4. Hjerneforsker Marianne Fyhn: – Det er forskjell på menns og kvinners hjerne

 5. «Det er nok nå!»

 6. Madla/Revheim: Første etappe vedtatt