Trond Birkedal til NRK: «Livet kan bli bra også etter en skandale»

Det å skulle komme tilbake etter en sak som har fått stor oppmerksomhet, var blant spørsmålene Trond Birkedal, tidligere Frp-polititiker i Stavanger, svarte på i Ukeslutt på NRK lørdag.

Trond Birkedal forteller at han tok et valg om å ikke isolere seg etter dommen i 2012.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

I 2011 trakk Birkedal seg fra alle verv etter beskyldninger om seksuell omgang med mindreårige og for å ha filmet unge menn i dusjen. I 2012 ble han dømt til sju måneders fengsel. Saken ble anket til Høyesterett, som forkastet anken.

Birkedal var formann i Fremskrittspartiets Ungdom fra 2002 til 2008 og var senere sentralstyremedlem i Frp og partiets ordførerkandidat i Stavanger.

– Knyter seg

Også Høyres Erik Skutle, som var varamann til Stortinget ble intervjuet i Ukeslutt. Han trakk seg fra alle politiske verv etter å ha røyket hasj. Han ble siktet for brudd på narkotikaloven i 2014.

– Det knyter seg skikkelig i magen og du blir uvel. Der og da ser man ikke noe lys i enden av tunnelen, sa Erik Skutle.

Det er en følelse tidligere Trond Birkedal kjenner seg igjen i, ifølge nrk.no.

– Livet faller i grus

– Hele livet ditt faller i grus. Hele identiteten din har vært politikken. Når du er dreven politiker sånn som jeg var da, skjønner du at det er slutt, sier Birkedal til NRK.

Birkedal forteller at han tok et valg om å ikke isolere seg, begynte å studere og jobber i dag som daglig leder i et byggefirma.

Han forteller at han har fått et bedre liv.

– Livet kan bli bra etter en sånn skandale, men der og da virker det veldig mørkt, sier han.

Publisert: