Madla-soldatene på bedringens vei

Ingen flere er blitt syke, og bare én person er fortsatt sengeliggende. Men fortsatt er det ikke kjent hvorfor nærmere 50 personer plutselig ble syke i Madlaleiren onsdag.

Publisert: Publisert:

De fleste som var syke i Madlaleiren tidligere i uken er nå på bena igjen. Foto: Fredrik Refvem

Elisabeth Bie
Journalist

– Bare en mann ligger nå på sykestua, men flere er fortsatt i karantene etter 48-timersregelen etter at de er symptomfrie, sier daghavende befal Morten Andersen i Madlaleiren til Aftenbladet lørdag kveld.

Les også

50 soldater syke i Madlaleiren – avføringsprøver sendt til SUS

Oppkast, diaré og febersymptomer blant soldater spredte seg raskt blant soldater, rekrutter og befal i KNM Hårfagre onsdag. Torsdag var nærmere 50 personer satt ut av spill. Fredag opplyste daghavende befal Markus Bakke at både vann- og avføringsprøver var sendt til analyse for om mulig å finne årsaken.

Lørdag kveld har leiren ennå ikke mottatt svar på prøvene.

– Vi har fått melding om at vannanalysene ikke vil være klare før tidlig neste uke. Vi har heller ikke fått noen tilbakemelding fra Stavanger universitetssjukehus (SUS) på avføringsprøvene, sier Andersen.

– Har dere vurdert matforgiftning som årsak?

– Vi har tenkt på det meste. Men ikke alle dem som ble syke hadde spist noe, så det tyder på at årsaken er smitte. Det kan vel holde at én person har kommet inn med smitte, sier Andersen.

Publisert: