Fylkesstyret i Oslo Frp enig om at partileder Siv Jensen bør toppe stortingslista

På et ekstraordinært møte torsdag vedtok et enstemmig fylkesstyre i Oslo Frp at de anbefaler nominasjonskomiteen at stortingslisten skal toppes av Siv Jensen.

  • NTB
Publisert: Publisert:
Styret i Oslo Frp mener at partileder Siv Jensen bør toppe stortingslista neste år.
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Det har vært en uregelfestet praksis at partileder og nestledere settes først på listen som innstilles fra nominasjonskomiteen i sine respektive fylkeslag. Nominasjonskomiteen er suveren i sin innstilling. Styret i Oslo Frp anbefaler vanlig praksis, står det i uttalelsen som ble vedtatt enstemmig på Oslo Frps ekstraordinære fylkesstyremøte torsdag.

Dermed går styret tilbake på fylkesleder Geir Ugland Jacobsens åpning for å vrake partileder Siv Jensen fra førsteplassen foran stortingsvalget i 2021. Etter Ugland Jacobsens uttalelse lørdag krevde politisk nestleder Andreas Meeg-Bentzen et ekstraordinært fylkesstyremøte, noe det ble innkalt til tirsdag.

I uttalelsen heter det videre at «Styret i Oslo Frp vil i utviklingen av partiets politikk følge opp vedtatte resolusjoner».

– Jeg angrer ikke, men det er klart at jeg nok en gang har lært at ting kan tøyes, strekkes og misforstås. Det er ofte slik en fjær blir til høns, sier Ugland Jacobsen til Dagbladet.

Publisert:
  1. Politikk

Mest lest akkurat nå

  1. I kveld kan det bli mye lyn

  2. Hun trodde hun var trygg på boinstitusjonen. Så tok nattevakten kontakt på Messenger

  3. På jobb hjalp han mennesker i sårbare situasjoner. Hjemme chattet han med andre om seksuelle overgrep mot barn

  4. Oilers-spiller legger opp

  5. Gauselvågen: Grunn­eierne nekter for å ha hindret noen fysisk

  6. Dette skal få bilistene til å kjøre mer forsiktig