Fylkesstyret i Oslo Frp enig om at partileder Siv Jensen bør toppe stortingslista

På et ekstraordinært møte torsdag vedtok et enstemmig fylkesstyre i Oslo Frp at de anbefaler nominasjonskomiteen at stortingslisten skal toppes av Siv Jensen.

Publisert: Publisert:

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

  • NTB

Styret i Oslo Frp mener at partileder Siv Jensen bør toppe stortingslista neste år. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

– Det har vært en uregelfestet praksis at partileder og nestledere settes først på listen som innstilles fra nominasjonskomiteen i sine respektive fylkeslag. Nominasjonskomiteen er suveren i sin innstilling. Styret i Oslo Frp anbefaler vanlig praksis, står det i uttalelsen som ble vedtatt enstemmig på Oslo Frps ekstraordinære fylkesstyremøte torsdag.

Dermed går styret tilbake på fylkesleder Geir Ugland Jacobsens åpning for å vrake partileder Siv Jensen fra førsteplassen foran stortingsvalget i 2021. Etter Ugland Jacobsens uttalelse lørdag krevde politisk nestleder Andreas Meeg-Bentzen et ekstraordinært fylkesstyremøte, noe det ble innkalt til tirsdag.

I uttalelsen heter det videre at «Styret i Oslo Frp vil i utviklingen av partiets politikk følge opp vedtatte resolusjoner».

– Jeg angrer ikke, men det er klart at jeg nok en gang har lært at ting kan tøyes, strekkes og misforstås. Det er ofte slik en fjær blir til høns, sier Ugland Jacobsen til Dagbladet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Bjerkreim burde sendt nabovarsel

  2. To nye smittetilfeller i Stavanger

  3. De tar mot til seg og ber om hjelp mot familievold. Så får de nei eller må vente i månedsvis

  4. Søppel­syndere av­sløres av kamera: 3514 har fått til­snakk

  5. Etter å ha lest denne boken er jeg skuffet og irritert, og ikke minst lettere fornærmet

  6. SUS prøver å finne ut hvorfor så mange blir innlagt på ny

  1. Politikk