Kontrakt for frisk luft til nytt sykehus

GK inneklima har fått kontrakten med lufteanlegg for halvparten av bygningene på det nye sykehuset som bygges på Ullandhaug.

 • Ellen Kongsnes
  Ellen Kongsnes
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

SUS 2023 har tildelt kontrakten for luftanlegg for halvparten av bygningsmassen for det nye sykehuset til GK Inneklima. Kontrakten er verdt 94,5 millioner kroner inkludert moms.

Denne kontrakten gjelder byggene C, D og E på det nye universitetssykehuset på Ullandhaug, og utgjør litt over halvparten av bygningsmassen.

Luftanleggene består av sentrale installasjoner som luftbehandlingsaggregater med integrert automatikk, og et omfattende kanalnett med ventiler ut i rommene på sykehuset.

Illustrasjon som viser de det nye universitetssjukehuset som skal bygges på Ullandhaug i Stavanger. (Illustrasjon: Nordic Office of Architecture / Aart Architects)
Les også

LES OGSÅ: Har kjørt 9500 lass

Les også

LES OGSÅ: Ny sykehus-kontrakt til 130 millioner

Les også

LES OGSÅ: Vest Betong vant tredje største kontrakt for nytt sykehus

-Vi har jobbet målrettet for å vinne dette oppdraget som er en av de største avtalene vi har vunnet på luftanlegg i region vest. I første omgang blir det tre personer involvert i samspillfasen, etter hvert vil vi koble på en bemanning på opp mot 20 personer, sier distriktssjef Geir Bruun i GK Inneklima.

Det er GK Inneklima sin avdeling på Forus i Stavanger som skal stå for hovedleveransen av luftanlegget, i samarbeid med konsernets andre avdelinger i Norge.

-Denne avtalen med GK Inneklima AS sikrer at det er et teknologisk godt luftanlegg i det nye sykehuset. Det betyr at inneklimaet for pasienter og medarbeidere vil bli veldig bra, og sørge for at det er godt å være i bygget, sier Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør ved Stavanger universitetssjukehus.

Les også

 1. Sykehusets historie blir til bok

 2. Nye SUS skal utsmykkes for 35 millioner kroner

 3. Nye SUS kan bli verdens beste digitale byggeprosjekt

Publisert:

Drøset Jøsus

 1. Å leve som om det er den siste dagen kan bli sykt dyrt

 2. August blir nesten varm, spesielt etter skoleferien.

 3. Juleøl og pinnekjøtt-rester etter trening er veldig bra

 4. Nyttårstale: Finnfast og Ryfast må legges ned

 5. Ikke gjør disse tabbene med pinnekjøttet

 6. Du KAN ikke bomme på svoren

 1. Drøset Jøsus
 2. Sykehus
 3. Ullandhaug
 4. Stavanger Universitetssjukehus (SUS)