8000 kroner i gebyr for manglende bombrikke

Statens vegvesen måtte gi fire kjøreforbud da de mandag ettermiddag/kveld gjennomførte kontroll på Krossmoen.

Kontrollørene i Statens vegvesen fant mye å reagere på da de mandag ettermiddag/kveld gjennomførte kontroll på Krossmoen. Dette kjøretøyet hadde flere ekstra lys som ikke samsvarte med lyskravene.
 • Cornelius Munkvik
  Cornelius Munkvik
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

I en pressemelding skriver Statens vegvesen at totalt 165 kjøretøy var innom kontrollplassen på Krossmoen mandag. Av disse ble 41 kjøretøy kontrollerte for vekt, vektårsavgift, lastsikring, bremser, lys og annet teknisk utstyr.

I kontrollen som varte fra klokken 16.00 til 23.00 fikk fire kjøretøy kjøreforbud. Åtte kjøretøy fikk mangel på dokument, lastsikring, lys, annet teknisk utstyr, auto pass eller merking.

Anmeldte sjåfør

I pressemeldingen pekes det på at Statens vegvesen skal legge til rette for at ferdsel på vei kan skje i et effektivt veisystem uten at trafikanter mister livet eller blir hardt skadd, og at kontroll på vei er viktig for at alle trafikanter skal komme trygt frem.

Da er det blant annet viktig at sjåfører holder kjøre- og hviletidsbestemmelser. Én av sjåførene som var innom Krossmoen denne dagen ble anmeldt av vegvesenet for brudd på denne. En annen ble fikk et gebyr på 8000 kroner for manglende bombrikke.

«To kjøretøy fikk gebyr på henholdsvis 4250 og 3250 kroner for overlast. Før de fikk kjøre videre måtte kjøretøyene omlastes.

Les også

Syv fikk bot i bilbeltekontroll - fire var bussjåfører

For lange

Ett av de kontrollerte kjøretøyene viste seg å ha mangler på underkjøringshinder under kjøring. I pressemeldingen står det at det ble gitt kort frist for utbedring.

165 kjøretøy var innom kontrollplassen søndag ettermiddag/kveld.

«På grunn av utilstrekkelig sikring av last fikk en sjåfør kjøreforbud og pålegg om å sikre lasten forsvarlig før videre kjøring. To kjøretøy hadde mange ekstra lys på bilen som ikke samsvarte med lyskravene. En sjåfør måtte fjerne sikthindrende gjenstander i frontruten før han kunne kjøre videre.

Ett vogntog og en semitrailer ble målt og funnet for lange. Makslengden er ifølge vegvesenet på henholdsvis 19,5 og 17,5 meter.

Les også

 1. Flere tatt i promille- og trafikkontroller

 2. Alle norske førerkort skal granskes etter korrupsjonsavsløring

Publisert:
 1. Trafikk
 2. Krossmoen
 3. Statens vegvesen

Mest lest akkurat nå

 1. Ingenting avgjort i bronsekampen

 2. Oilers på tabelltopp etter seier i toppkamp

 3. FHI ønsker å stoppe omikronutbrudd i Norge før jul

 4. Julekort er en egen greie. Et år dro familien til Ikea for å ta bilde i julepysjamas i soveromsavdelingen

 5. Brann i butikk i Kvernevik slukket av forbipasserende

 6. Viking sikret nytt cupgull etter straffedrama - keeperhelten hylles: – Hun elsker det