Politiet: -Bli hjemme hvis du kan

I løpet av dagen har politiet logget i overkant av 60 forhold i tilknytning til uværet. Utover ettermiddagen skal vinden øke i styrke.

Publisert: Publisert:

Lille julaften er dagen for å gjøre de siste forberedelser og innkjøp før jul, og mange har trolig planlagt å dra ut på handel. Politiet håper imidlertid folk tenker seg om før de går ut i stormen.

— De som ikke trenger å gå ut, bør holde seg hjemme, sier operasjonsleder Kjetil Føyen i Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.

— Dersom man likevel går ut, må man følge godt med rundt seg, legger han til.

I løpet av dagen har politiet logget i overkant av 60 forhold i tilknytning til uværet.

Statens Vegvesen oppfordrer også folk til å la bilen stå hvis de kan.

Løse gjenstander

Operasjonsleder Føyen forteller at politiet i hele dag har fått meldinger om løse gjenstander som farer av gårde med vinden.

Les også

Stormen herjer i Rogaland

— Det dreier seg blant annet om skibokser, lekehytter og trampoliner. Det som går mest igjen, er løse materialer fra byggeplasser og trær som velter, sier operasjonslederen.Føyen forteller at været har preget hele regionen sterkt i dag.

— Men det er østvendte deler av fylket som har merket vinden aller mest. Oltedal, Gilja og Jørpeland er noen av stedene som er hardest rammet, sier han.

— Det blir sikkert nok å gjøre også utover kvelden som følge av vindforholdene, tror Føyen.

Blir sterkere

Det får han sannsynligvis rett i. Meteorologisk institutt forteller at vindstyrken trolig vil øke ytterligere utover ettermiddagen.

Les også

Tak blåste av bensinstasjon på Jørpeland

— Toppen er trolig ikke nådd ennå. Rogalendingene må regne med at vindstyrken øker ytterligere utover ettermiddagen og kvelden, sier vakthavende meteorolog Karsten Eitrheim.Ifølge Eitrheim har det vært mellom liten og full storm i store deler av Rogaland lille julaften.

— Det er ingen tvil om at vinden har vært særdeles sterk. Så kraftig vind opplever vi som regel bare et par ganger i året, forteller han.

— I løpet av natten vil vinden imidlertid løye betraktelig, og julaften blir det som normalt for årstiden, sier Eitrheim.

- Uvanlig

Også forrige helg var vindstyrken på samme nivå i Rogaland.

Les også

Ferjer innstilt i vinden

— Det er uvanlig at to stormperioder kommer så tett etter hverandre. Denne gangen slipper dere imidlertid unna nysnø på toppen, så forholdene er nok litt enklere å håndtere nå, sier Eitrheim.Også meteorologen ber folk være varsomme.

— Løse gjenstander er selvfølgelig et stort problem på dager som dette. Man bør også være oppmerksom på for eksempel tilhengere uten last og båter.

Publisert: