Ap og Sp vil ha svømmebasseng i Havneparken

VALG: Annelin Tangen (Ap) og Sofie Margrethe Selvikvåg (Sp) mener en ny regjering vil gi kommunene romsligere økonomi og penger til å gjøre Sandnes mer attraktiv.

Arendal har bygget landets første flytende utendørs svømmebasseng i byens gjestehavn. Annelin Tangen (Ap) og Sofie Margrethe Selvikvåg (Sp) mener Sandnes kan få råd til det samme med en ny regjering. Foto: Pål Christensen

 • Julie Teresa Olsen
  Julie Teresa Olsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Se for deg et svømmebasseng her i Havneparken. Vi bør lære av Arendal som har bygget et rimelig anlegg i gjestehavna. Er det noe vi trenger her i kommunen, er det flere basseng, sier Annelin Tangen, gruppeleder i Ap i Sandnes.

Sammen med Senterpartiets Sofie Margrethe Selvikvåg speider hun utover Vågen. De håper å skimte et regjeringsskifte i havoverflaten. Et skifte de mener vil gi Sandnes langt bedre kommuneøkonomi.

Flere lærere og gode tjenester

– Vi må fortsette å bygge Sandnes som en attraktiv by. Det vil bli lettere med et regjeringsskifte fordi kommunene får tilført mer penger, hevder de to.

– Men viktigst av alt er selvfølgelig gode tjenester. Ap vil blant annet ha 3000 nye lærere, eget mobbeombud, skolemåltid og 50 prosent pedagoger i barnehagene, legger Tangen til.

 • Ap toppet laget i Stavanger

Sandnes kommune har kuttet 230 millioner kroner de siste fire årene. Ap og Sp mener behovene for kutt hadde vært mindre med en rødgrønn regjering.

– Holder ikke med tiltakspakker

Sandnes har riktignok fått over 100 millioner kroner i tiltaksmidler fra den sittende regjeringene, men Ap og Sp lar seg ikke imponere.

Les mer:

Les også

Kommune-Norge nyter godt av oljepengene

– Vi er takknemlige for det, men det er ikke nok. Dette handler ikke bare om overføringer, men også om alle oppgavene regjeringen pålegger kommunene uten å tilføre penger, svarer Selvikvåg.

De forsøker å overbevise velgerne om at stortingsvalget vil få stor betydning for kommuneøkonomien.

– Skremselspropaganda

Varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) som til daglig styrer Sandnes sammen med Sp og Ap, er for en gang skyld helt uenig med sine samarbeidskamerater.

Pål Morten Borgli (Frp). Foto: Pål Christensen

– Jeg kjøper ikke denne skremselspropagandaen. Det er valgkamp og jeg tror knapt de tror på den selv. Ap vet veldig godt vet hvor mye drahjelp Sandnes har fått av denne regjeringen. Se bare på tiltakspakken til 100 millioner, sier Borgli.

Han utdyper hvordan FrP skal bidra til en god kommuneøkonomi.

– Vi har fortsatt et stort ønske om at staten skal finansiere sykehjemsplasser. Noe som vil lette byrden for kommunene selv om det blir svingninger. Vi vil at en større del av selskapsskatten skal blir igjen i kommunene hvor verdiene skapes, sier Borgli.

Thor Magne Seland (H) Foto: Fredrik Refvem

– Sandnes gikk med 217 millioner kroner i overskudd i 2016. Da er det rart de påstår at alt har blitt så mye verre med den blåblå-regjeringen, sier Thor Magne Seland, gruppeleder i Høyre.

I et leserinnlegg i Aftenbladet hevder ordfører Stanley Wirak at fire nye år med Frp/Høyre vil bli dramatisk for skole og eldreomsorg. Seland avviser påstanden.

– Det samme hørte vi for fire år siden, men regjeringen har gjort påstanden til skamme. Det er spesielt å komme med dette når Høyre foreslo å bruke 30 millioner kroner av overskuddet på skole, men ble blankt avvist av Ap. De må rydde i eget reir før de gir regjeringen skylden for kuttene, sier Seland.

– Potlete

Han minner også om at dagens regjering øremerket midler til flere lærere i skolen og tidlig innsats, men at Sandnes i samme periode har kuttet 52 lærerstillinger, samtidig som elevtallet har økt med 434 elever.

Seland synes det er merkelig å lansere ideen om svømmebasseng i Vågen i en nasjonal valgkamp.

– Dette blir jo ganske potlete og hører vel strengt tatt hjemme i en lokal valgkamp. Vi må konsentrere oss om viktigere ting enn dette, mener Seland.

Les mer:

Publisert:
 1. Sandnes
 2. Politikk
 3. Stortingsvalg 2017
 4. Annelin Tangen Mjølne
 5. Sofie Margrethe Selvikvåg

Mest lest akkurat nå

 1. Fortsatt anbefaling om å unngå besøk

 2. Emilie (22) skulle ut for å kjøpe Pepsi Max, havnet i Oslo

 3. Sandnes, Sola og Randaberg letter delvis på koronatiltakene

 4. Brudd på vannledning i Sandnes

 5. Koronatrenden er nå synkende her i landet

 6. – Det har vært en utfordrende natt