Varetektsfengsles i to uker

Trond Birkedal har samtykket til to ukers varetektsfengsling med brev— og besøksforbud. Det bekrefter politiadvokat Fredrik Martin Soma.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Den siktede Frp-politikeren har tirsdag ettermiddag vært i et nytt avhør på Stavanger politistasjon.

— Han har i den forbindelse samtykket til varetektsfengsling i to uker med brev- og besøksforbud. Det vil bli utarbeidet en ny siktelse i saken, men denne vil først være klar i morgen, opplyser politiadvokat Fredrik Martin Soma ved Rogaland politidistrikt.

Politiet vil tirsdag ettermiddag og kveld ikke gi ytterligere kommentarer i saken, men vil kommentere saken onsdag formiddag. Bevisforspillelsesfare er årsaken til at politiet vil ha ham varetektsfengslet.

Belastende

— For enhver som er siktet i en sak av en slik type, er det belastende. Det er det også for ham, sier Birkedals forsvarer, advokat Arvid Sjødin til Aftenbladet.no.

— Jeg har verken vært i kontakt med min klient eller med politiet i dag. Jeg har vært i retten hele dagen, sier Sjødin. Han legger til at han vil snakke med sin klient i løpet av kvelden. Sjødin sier han ikke vet hvordan saken har utviklet seg i løpet av dagen og hva en ny siktelse vil innebære.

Advokaten opplyser videre at det ikke blir noe fengslingsmøte i saken, da varetektsfengslingen er avgjort ved kontorforretning.

— Han godtok varetektsfengslingen for at politiet skal få ro til å etterforske saken.

Tror på kjappere løslatelse

— Du uttalte tidligere i dag at du var sikker på at han ville bli løslatt?

— Ja, for da fikk jeg opplysninger om at han skulle løslates. Når politiet etterforsker, har man ikke alltid klarhet i hvordan det går. Derfor må de nå få ro og fred til å jobbe, så kan det være at han blir løslatt mye før tiden, mener Sjødin.

— Hva tenker du om saken?

— Jeg legger merke til at det har vært stort oppstyr i dag, og jeg håper det gir seg, sier Sjødin, som understreker at Birkedal har folk rundt seg.

Publisert: