Hvordan kan man høre Guds stemme?

Kan man høre Gud snakke? I helgen var det iallfall mange som snakket om Gud i Stavanger.

Benedicte Wang, til venstre, Maria Skjørestad, Marta Kinn Hartvigsen, Elise Rosnes og Emilie Handeland var fem av over 2000 ungdom som var samlet til Implus 2017 i IMI-kirken i helgen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

– Du får jo steintavler i postkassen, vet du, sier Halvor Lindal med et smil. Han mener ikke alvor. Men han mener faktisk at det er mulig å høre Guds stemme hvis du bare vet hva du skal lytte etter.

– Det høres jo dramatisk ut. Men som kristne tror vi at vi har Den hellige ånd i oss. At vi kan be og samtale med Gud gjennom bønn og at han kan tale til tankene våre og sjelen vår gjennom andre mennesker, og i ytterste konsekvens også gjennom ytre ting. Gud er en kjærlig far som elsker sine barn og ønsker å kommunisere sitt ord og sin godhet til mennesker i 2017, like mye som for 2000 år siden, sier Lindal, som er daglig leder for Impuls som er IMI-kirkens årlige konferanse for ungdom.

Les også

Gud er under bordet

– Hvordan vet du at det Gud som snakker hvis han snakker gjennom andre?

– Det er alltid slik som du må prøve mot Guds ord selv. Vi mennesker kan ta feil, vi kan høre feil, vi kan lytte feil. Men jeg kan teste det mot Guds ord. Hvis jeg vet at det er innenfor rammene av det Bibelen taler om, og at det ikke strider mot den, kan jeg ta det til meg og oppleve å få en bekreftelse på at det er i tråd med det Bibelen forkynner. Derfor er det viktig å ha kjennskap til Guds ord, sier Lindal.

Over 2000 ungdom

Det var trangt om plassen i IMI-kirken i helgen med over 2000 ungdom mellom 13 og 19 år.

I helgen kom over 2000 ungdommer mellom 13 og 19 år til IMI-kirken på Tjensvoll i Stavanger for å være sammen med hverandre , lære mer om Bibelen, lovprise Gud og danse til musikken til gruppa «Jesus loves electro», som spilte lørdag kveld.

– Denne generasjonen er på hele tiden. De bruker mye tid på sosiale medier og andre ting. Det å koble av og koble på noe som er større enn oss selv krever litt tid, og det krever at at vi får være der og lande litt. Derfor bruker vi mye tid på å komme i samtale med Gud gjennom lovsang og tilbedelse, sier Lindal.

– Frykt ikke

Helt siden 2000 har IMI-kirken samlet ungdom for å forkynne budskapet i Bibelen og Guds godhet til mennesket. I tillegg har de gjerne et spesielt tema for å ha en tråd gjennom helgen. Tidligere har det vært både sult, håp og Jesus den eneste. I år er det fryktløs.

– Frykt er et tema som samfunnet rundt oss er preget av på mange områder, og så vet vi at Bibelen har noe å fortelle om det og at Jesus sitt budskap var: «Frykt ikke». Vi trenger ikke å bygge livene våre på frykt, og ungdom trenger ikke å styre valgene sine ut fra frykt, sier Lindal.

Les også

Rektor frykter lettere tilgang på narkotika, naboer forlanger høy hekk

Ungdom kan også oppleve frykt for at de ikke er gode nok.

– Jeg frykter selv at jeg ikke er god nok, men når jeg er her, får jeg en selvtillit og en fred inni meg. Jeg trenger ikke å frykte, jeg kan gjøre hva jeg vil, jeg kan være den jeg er, sier Marta Kinn Hartvigsen (15) fra Stavanger.

– Det er et veldig viktig tema, så det er bra at de tar det opp, spesielt på et sted der det kommer masse ungdommer som kanskje kan slite litt med det, sier Elise Rosnes (15), mens venninnene rundt henne nikker samtykkende.

Fra scenen var det både sang, taler og forkynnelse.

– På hvilken måte kan du oppleve at du ikke er god nok?

– Sosialt for eksempel. Når jeg er med noen kan det være at jeg gjør meg litt om. Men når jeg er her trenger jeg ikke frykte det. For jeg er skamgod nok som jeg er, sier Marta.

– Når du kommer inn i et rom, rangerer du deg ofte ut fra hvor bra du er i forhold til de andre folkene som er i rommet. Fryktløs handler om at du ikke skal rangere deg selv, for den eneste meningen som betyr noe er Gud sin mening, sier Elise.

– En risiko du må ta

Marta Kinn Hartvigsen og Elise Rosnes synes det er kjent å møte likesinnede fra andre deler av landet.

Venninnene fikk også med seg seminaret «Kan jeg høre Guds stemme?»?

– Det var veldig kult, sier Marta.

– Hvordan kan man høre Gud?

– Du kan høre Gud ved at han gir deg tanker. Hvis du bare lytter, så kan det være at du kommer på et ord eller et bilde som kan betyr noe for deg, eller det kan bety mye for en annen person som du forteller det til. Det skjedde med meg i går da jeg sto på stand for «Hope for justice». Da var det ei dame som kjøpte t-skjorte, og sa hun at hun følte at hun fikk noe fra Gud om at han ble glad for at vi sto der. Gud hadde lyst til at vi skulle fortsette med å få rettferdighet i verden, sier Elise.

– Hvordan vet du at det er Gud som snakker?

– Det kan du aldri vite..., sier Elise.

– ...det er en risiko du må ta, sier venninnen Benedicte Wang.

– ...noen ganger betyr det mye for noen. Andre ganger betyr det ikke så mye eller du kan lure på hva det skal bety. Men det er noe du må satse på, sier Elise.

Publisert: