Sprek-trener fikk formidlingspris

Mandag fikk UiS-dosent Leif Inge Tjelta (65) Stavanger Forums Formidlingspris for 2014, spesielt for kunnskapen han har formidlet gjennom Aftenbladets Sprek-prosjekt.

Publisert: Publisert:

Leif Inge Tjelta (65) fikk Stavanger Forums formidlingspris av direktør Jan Hauge (50). Foto: Kristian Jacobsen

Toralf Sandø
Økonomijournalist

— Tusen takk, takk til Aftenbladet og takk til alle Sprek-deltakerne, sa Leif Inge Tjelta etter at han nettopp hadde fått prisen av direktør Jan Hauge (50) i Stavanger Forum.

Tjelta er til daglig dosent i treningslære ved Universitetet i Stavanger, og det var under den formelle åpningen av studieåret i Tjodhallen på Ullandhaug mandag at han fikk prisen, som ble utdelt for 19. gang.

Tjelta har nær et par generasjoners erfaring som trener for flere av landets beste mellom- og langdistanseløpere på 1980-, 1990- og 2000-tallet. Men det er ikke dette han får prisen for. Den får han for sin formidling av treningsfaget gjennom Aftenbladets Sprek-satsning siden 2011.

Sprek-satsningen hadde som mål å få utrente folk opp av sofaen og oppdage gleden ved fysisk aktivitet og høste fruktene av den.

Tjelta har formidlet sin kunnskap både via avisen på nett og papir og direkte til deltakerne i prosjektet. Han har også bidratt med oppmuntring til folk som slitt med å begynne å trene etter et lengre, stillesittende liv både med og uten røyking.

Sprek-prosjektets målsetting er for mange utrente å klare å gjennomføre en halvmaraton etter bare 13 ukers trening.

Les også:

Publisert: