Disse ungdommene fra Stavanger er blant Skandinavias beste unge byutviklere

Tech Teens fra Stavanger nådde ikke helt opp i konkurranse med lag fra hele Skandinavia i den skandinaviske finalen i First Lego League 2019 i Roskilde.

Tech Teens fra Stavanger deltok i helgen i den skandinaviske finalen av First Lego League i Roskilde. Bak f.v.: Kristian Løland Torjusen, Magnus Jåtten, Sigrid Jåtten og Magnus Magerøy. Foran f.v.: Gert Tommy Norland, Natasha Cohn Hvid, Paul Martin Møller og Andreas Kaada
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

I helgen var rundt 600 skandinaviske barn og ungdommer samlet på Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena for å konkurrere i verdens største kunnskaps- og teknologiturnering.

Tech Teens var det lokale bidraget, og selv om det ikke ble pris kan laget dra hjem med hodene hevet etter en formidabel innsats. Ifølge Hjernekraft.org endte laget på en 22. plass av 50 lag i finalen.

Siden midten av september har 16.000 barn og unge fordelt på 912 lag over hele Skandinavia jobbet for å løse lokale og samfunnsrelaterte utfordringer for fremtidens smarte byer. Hensikten er å øke interessen for realfag, og dermed stimulere barn og unge til å bli morgendagens ingeniører og forskere.

I den skandinaviske finalen konkurrerte lagene om priser innen forskning, teknologi, robotkjøring og kjerneverdier.

Elever fra Hinna og Jåtten

Tech Teens er en gjeng realfagsglade elever fra Hinna og Jåtten skole, bestående av to jenter og seks gutter i alderen 12 til 15 år. Dette er det tredje året laget deltok i First Lego League, og tidligere laget vunnet Prosjektprisen og Kjerneverdiprisen i den regionale finalen.

I år tok laget Championsprisen i den regionale finalen.

– Med byutvikling som årets tema imponerer Tech Teens med sine smarte løsninger. Dette bidrar ikke bare til å øke interessen for realfag, men inspirerer også andre til å ta del i utviklingen av fremtidens byer både lokalt og nasjonalt. Det er disse talentene vi med stolthet kan kalle morgendagens helter, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Equinor Morgendagens Helter.

Det var til slutt Aqua Heroes fra Trondheim som vant First Lego League. Laget skal dermed representere Skandinavia i den globale finalen som avholdes i USA.

First Lego League er i Skandinavia et samarbeid mellom First Scandinavia og Equinors talentprogram Morgendagens Helter. Hensikten er å øke unge menneskers interesse for teknologi og realfag.

23 norske lag deltok i den store finalen.

Publisert: