Ambassadøren ga Maren Uelands familie kondolanseprotokoll fra det marokkanske folk: – Vi vil vise at vi er på deres side

Overrekkelsen fant sted på Time Rådhus, der Marens familie, Marokkos ambassadør til Norge og ordfører i Time kommune, Reinert Kverneland, var til stede.

Marokkos ambassadør i Norge, Lamia Radi, overrekker sympatimeldinger fra det marokkanske folk.
 • Ragnhild Sofie Selstø
  Ragnhild Sofie Selstø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Marokko vil vise at vi er på deres side, sa den marokkanske ambassadøren Lamia Radi før hun ga boken med kondolanser til Marens mor, Irene Ueland.

Ueland takket ambassadøren på engelsk, før hun gikk over til norsk for å takke for støtten hun og familien har fått i tiden etter datterens død.

– Vi har fått fantastisk god hjelp i den vanskelige tiden. Jeg har hatt mange gode folk rundt meg. Men sorgen etter Maren er så uendelig stort og dypt. Ting har ikke blitt bedre. Først var det sjokk og sorg, nå er det bare sorg. Det vil ta tid, sa Ueland.

Maren Uelands mor, Irene Ueland, takket for støtten hun og familien har fått etter datteren ble funnet drept i Marokko i desember i fjor.

Ofre for terror

Maren Ueland og hennes danske venninne Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept i Marokko mandag 17. desember 2018.

Maren og Louisa var begge studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark, der de studerte friluftsliv, kultur- og naturveiledning. De to kvinnene var etter alt å dømme ofre for en meningsløs terrorhandling i Atlasfjellene der de var på telttur.

En 33 år gammel sveitsisk-britisk mann er dømt til ti års fengsel i forbindelse med drapene.

– De er her for familien

Ordfører Reinert Kverneland i Time sier at protokollen og støtten Marokko har vist betyr mye for lokalsamfunnet, men først og fremst for familien.

Den første meldingen i kondolanseprotokollen står på fransk, og er fra presidenten i den marokkanske organisasjonen Moroccan Plural, som jobber for fredelig mangfold.

– De er her for familien. Men jeg syns det er fint at folk får se Marokko som et fint land, sier Kverneland.

Flere sympatimeldinger fra Marokko

Marokko har ved flere tidligere anledninger vist sin sympati med Maren Uelands familie.

Under Marens bisettelse bragte den marokkanske ambassadøren videre hilsener fra ungdommer i Marokko som skrev at deres hjerter skriker, og at fuglene har sluttet å synge.

– Men i den mørke tida vi går gjennom, der uskyldige blir drept, må vi hegne om verdien som ligger i at vi mennesker står sammen. Uansett religion. Det samholdet er høyere enn noe annet, sa hun da.

Etter drapene sendte også flere marokkanere sympatimeldinger til Irene Ueland på Facebook.

Publisert:
 1. Marokko
 2. Terrorisme
 3. Reinert Kverneland
 4. Time kommune
 5. Drap

Mest lest akkurat nå

 1. FHI: Bedre for full­vaksinerte å bli smittet nå enn senere

 2. Trafikkulykke på E39 ved Solasplitten

 3. Nå kommer ruske­været

 4. Turist på fiske­tur tipset om lokalt tal­ent. Nå skal han prøve seg i uten­landsk klubb

 5. FHI mener de fleste tiltakene gradvis kan trappes ned fra nå

 6. Sjekk artistene som skal gjøre Egersund sentrum til konsertarena i sommer