Boligprisene sank i Stavanger i juli

Det har vært sommerferie også på boligmarkedet i Stavanger i juli.

Boligprisene sank i Stavanger i juli.
 • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:

Boligprisene i Stavanger sank med 5 prosent i juli. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 2,7 prosent, viser tall fra Eiendom Norge.

– Boligmarkedet i Norge tok sommerferie i juli. Mens boligmarkedet i juli under pandemien i 2020 og 2021 var preget av stor aktivitet, har det blir solgt få boliger i år. Vi må tilbake til 2017 for å finne en juli med færre salg enn i årets juli, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Stavanger har hatt en svakere sesongjustert utvikling sist måned sammenliknet med Oslo (+0,4 prosent), Bergen (-0,4 prosent) og Trondheim (-0,4 prosent).

Hittil i år har boligprisene i Stavanger steget med 6,5 prosent. Det er svakere enn i Bergen (+8,7 prosent), Oslo (+8,1 prosent), men sterkere enn i Trondheim (+6,0 prosent).

Færre salg, færre boliger på markedet

Det har i juli blitt solgt 164 boliger i Stavanger. Det er 32,8 prosent færre sammenliknet med samme måned i 2021. Hittil i år er det solgt 2796 boliger. Det er 14,0 prosent færre sammenliknet med tilsvarende periode i fjor

Det har i juli blitt lagt ut 113 boliger til salgs i Stavanger, noe som er 24,7 prosent færre sammenliknet med samme måned i 2021. Hittil i år har det blitt lagt ut 2877 boliger til salgs. Det er 12,3 prosent færre sammenliknet med tilsvarende periode i fjor.

Liggetid på litt over snittet

Gjennomsnittlig salgstid i Stavanger sist måned var 42 dager. Det er tregere enn landet for øvrig som hadde et snitt på 41 dager.

Medianboligen i Stavanger koster nå kroner 3.600.000,-

NB: Fra januar 2020 inngår kommunene Sandnes, Stavanger, Sola og Randaberg i Stavanger-indeksen.

Publisert:
 1. Stavanger
 2. Randaberg
 3. Sandnes
 4. Sola
 5. Boligmarkedet

Mest lest akkurat nå

 1. Fem rekkehus totalskadd - naboer er evakuert

 2. Viking sjokkerte i Roma­nia etter mareritt­start: – Jeg er utrolig stolt

 3. Overlegent EM-gull til Jakob Inge­brigtsen: – Klarer ikke glede meg lenge over gullene

 4. Påkjørt bakfra på Madla­veien

 5. Apple melder om alvorlig sikkerhetssvikt

 6. Avbrøt parti­lederne – her føres demon­strantene ut av politiet