Alt du trenger å vite om Blinkfestivalen 2022

I Ålgård sentrum vil både start og målgang finne sted langs Figgjoveien, sett til venstre i bildet. Det rigges også opp konsertscene som vil være plassert like foran parkanlegget i midten av bildet.

Hvilke gater stenges? Hva slags underholdning blir servert? Og hvor finner man de forskjellige løpene? Her er alt du trenger å vite om årets utgave av Blinkfestivalen.

Det er i år duket for den 17. utgaven av Blinkfestivalen i Sør-Rogaland – sammenkomsten hvor verdenseliten innen langrenn og skiskyting lar konkurranseinstinktet få fri utfoldelse på rulleski.

I løpet av fire dager skal utøvere fra inn- og utland konkurrere i en rekke ulike løp – deriblant det blytunge bakkeløpet Lysebotn opp, det klassiske rulleskirennet Blink Classics, og de ettertraktede Blink-løpene i Sandnes sentrum.

Festivalen har vært arrangert helt siden 2006, og etter to tunge pandemiår, preget av restriksjoner og begrensninger, er det nå endelig klart for en fullverdig og ordinær festival igjen.

Det gleder arrangøren:

– Vi opplever at folk er veldig klare for å komme tilbake til Blinkfestivalen, og vi er selv veldig glade for at vi endelig kan ønske alle velkommen, sier en begeistret pressesjef, Arne Idland til Aftenbladet.

Nedenfor får du full oversikt over Blink - alt fra transport og stengte veier, til mat, gratiskonserter og program:

Les hele saken med abonnement