Denne wobbleren fra Ålgård har lurt 1098 lakser

Wobblerne er som små kunstverk, håndlages i ulike mønstre og farger. Dette er en av de beste. Den ligner en liten smolt eller aure, har en rød blodstripe ut fra gjellene og har fått navnet «Bleeding gills». Den kan ha en eller to kroker, etter hva som tillattes i hver elv.

«Bitti» er navnet. Den har tatt fisk i 71 elver i Norge. Største registrerte laks er på 17,4 kilo – i Tana. Nå vil altfor mange ha luringen som lages her i kjellerrommet på Ålgård av den tidligere plattformsjefen på Gyda.

– Det har blitt litt mye mas nå, jeg har jo giret ned, smiler Kjell Ravndal.

Han trenger ikke noe reklame eller omtale. 61-åringen har fortsatt full jobb i oljen, nå som ansvarlig for helse, miljø, sikkerhet og kvalitet for Weatherford i Norge.

Men han gjør noe på fritiden som det går gjetord om landet rundt. Han lager wobblere, som er noe mer enn fargerike, lakkerte trepinner med krok.

De er skapt gjennom et privat utviklingsarbeid, der til og med kjellerstua må holde rett temperatur for produktet. Og hver eneste «Bitti» blir testet i Edlandsvatnet før de justeres og godkjennes som ferdig.

Les hele saken med abonnement