KrF-veteraner: To mulige arvtakere som KrF-leder

Det er en stor fordel om KrFs nye partileder har sete på Stortinget, mener flere partiveteraner. Det snevrer utvalget av mulige arvtakere ned til to.

Hans Fredrik Grøvan mener det vil være en fordel om KrFs nye leder har sete i Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:
Nestleder Olaug Bollestad sammen med tidligere parlamentarisk leder Einar Steensnæs under et møte i 2018.
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Olaug Bollestad og Dag-Inge Ulstein pekes på av flere som de to mest aktuelle til å etterfølge Kjell Ingolf Ropstad.

Både tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik, avtroppende parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan og tidligere parlamentarisk leder Einar Steensnæs mener den nye partilederen bør sitte på Stortinget.

Ettersom KrF ikke kom over sperregrensen ved valget, kom partiet bare inn med tre mandater: Ropstad, Bollestad og Ulstein.

– Det er nødvendig at partilederen sitter på Stortinget. Det har tidvis vært prøvd før at noen sitter på utsiden, men det har i liten grad vært vellykket. Partilederen må ha sete i Stortinget for å kunne følge sakene og politikken, sier Steensnæs til VG.

Bondevik bekrefter overfor VG at han mener den nye lederen bør sitte på Stortinget.

Grøvan deler dette synspunktet, men han vil ikke kommentere direkte hvem som bør bli Kjell Ingolf Ropstads etterfølger.

– Det får være et spørsmål for valgkomiteen. Men på generelt grunnlag vil det helt klart være en fordel om vedkommende sitter på Stortinget. Da har man større mulighet til å være på banen, men nå får valgkomiteen gjøre sine vurderinger, sier han til Fædrelandsvennen.

Publisert: