Jåtten får både nye klasserom og trygg vei

Flertallspartiene H, Frp, V, KrF, Sp og Pp setter av 40 millioner kroner til et nybygg som skal romme seks nye klasserom og klubbhus med garderobeanlegg for Hinna FK. De skal også ordne opp i trafikkproblemene ved skolen.

Denne gjengen må bli enige om et budsjettforslag innen torsdag. Det de kommer fram til, blir vedtatt. Stående: Ordfører Christine Sagen Helgø(H). Sittende fra venstre og rundt bordet: Varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF) og gruppelederne Per A. Thorbjørnsen (V), Christian Wedler (Frp), Karl W. Sandvig (Pp), Bjarne Kvadsheim (Sp) og John Peter Hernes (H).
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

– Trafikksikkerheten, rommangelen og garderobeanlegg. Vi har lenge jobbet grundig med å finne en løsning på disse tre forholdene, og er glad for at vi nå har kommet fram til det vi mener er en god ordning for både skolen og Hinna FK, sier ordfører Christine Sagen Helgø (H).

Minst like glad er varaordfører Bjørg Tysdal Moe (KrF) fra Hinna:

– Elevtallsutviklingen krever ikke et nytt stort bygg nå, men det er viktig å få nok rom til fire paralleller, seks nye klasserom.

Rektor Arne Kristian Espedal har tidligere uttalt at skolen allerede neste skoleår trenger ett ekstra klasserom, noe skolen ikke har. Og sju klasser holder til i et midlertidig godkjent bygg.

Les også

For trangt og trafikkfarlig på Jåtten skole

Jåtten skole er Stavangers største grunnskole.

Trafikksikkerhet

Smiler bredt gjør også Karl W. Sandvig (Pp) som er leder av Hinna bydelsutvalg:

Karl W. Sandvig, gruppeleder for Pensjonistpartiet og leder av Hinna bydelsutvalg.

– Jeg er veldig happy. Hinna FK har 900 medlemmer og er en av de største fotballklubbene i byen. Sykkelstien som nå går gjennom området elevene leker, vil vi flytte lenger opp mot Diagonalen slik skolen ønsker. Vi skal også løse trafikkproblemene i Ordfører Askelandsgate, gata like ved skolen. I dag går det ikke an for bilene å stoppe her.

-Sikkerhet er kjkempeviktig for oss, understreker ordfører Sagen Helgø.

Ordfører Askelands gate.

Byggestart 2017

– Vi har funnet midler, 40 millioner for å løse disse tre utfordringene (klasserom, trafikksikkerhet, garderobeanlegg) slik at det kan bli byggestart i 2017 og stå ferdig i 2018, forteller Frps gruppeleder Christian Wedler som også er leder av finansstyret.

Fornøyd. Men Christian Wedler (Frp) vil ikke forteller hvor han vil ta de 40 millionene fra. Bak: Per A. Thorbjørnsen (V).

– Så nå Per, kan dere bare sette i gang, tilføyer Wedler og overlater ordet til Venstres gruppeleder Per A. Thorbjørnsen som er leder for kommunalstyret for miljø og utbygging:

– God dialog

– Denne kombinerte løsningen er også et resultat av en god dialog som vi har hatt både med skolen og Hinna fotballklubb. Signalene fra begge så langt er at vår pakke tas vel imot. Vi vil fortsette denne dialogen for å få en mest mulig optimal løsning, sier Thorbjørnsen.

Fotballklubben holder til like ved Jåtten skole.

Bjarne Kvadsheim, gruppeleder for Senterpartiet og nestleder i kommunalstyret for kultur og idrett.

– Fotballklubben har levd på dispensasjon når det gjelder garderobe lenge. Et nytt garderobeanlegget vil koste cirka 16 millioner kroner. Planen vår er å bygge et nytt hus med garderobe i første etasje og klubbhus og klasserom i andre etasje, forteller Senterpartiets gruppeleder Bjarne Kvadsheim som også er nestleder av kommunalstyret for kultur og idrett.

Thorbjørnsen poengterer at dette ikke er snakk om noen «adhoc-løsning», dette skal ikke være noen midlertidig bygg.

– Bjørg (Tysdal Moe) glemte å fortelle at vi også vil søke å innpasse en bydelsmusikkskole i det nye bygget, tilføyer Wedler.

Smart å kombinere

– Og 40 millioner er nok til å dekke alt dette?

– Ja, her sparer vi penger i begge ender (både til skolebygg og klubbhus), nikker Wedler.

John Peter Hernes er Høyres gruppeleder i bystyret.

– Helt i tråd med det vi har sagt tidligere om at vi ønsker integrert løsninger. John Peter Hernes, Høyres gruppeleder fikk omsider slippe til.

– Jeg er fornøyd bare de andre er fornøyde, fleiper han.

Jul i november?!

Det endelige budsjettforslaget er ikke flertallspartiene i mål med ennå, planen er at det skal de greie innen formannskapets møte torsdag den 24. november klokka 15:30.

– Det blir julaften en måned før jul, sier Bjarne Kvadsheim (Sp), men Karl W. Sandvig (Pp) smiler ikke og Christian Wedler (Frp) ser helt utslått ut.

– Han er forkjølet. Han måtte sitte i isolasjonstelt før Aftenbladet kom, men da tok vi av han det, fleiper Thorbjørnsen.

Krevende-1

Fra spøk til alvor:

Mange er spente på om flertallspartiene vil gå med på rådmannes forslag om at skolene må effektivisere for ni millioner kroner. Oppvekststyrets leder Sissel Knutsen Hegdal (H) har vært høyt på banen og sagt at skolene ikke kan effektivisere mer enn de har gjort.

Les også

- Nå må det bli slutt på kutt i Stavanger-skolen!

Krevende-2

En annen utfordring «budsjettkameratene» kaver med, er om de kan finne 17,5 millioner kroner slik at de slipper å la 21 av de 123 nye plassene ved Lervig sykehjem stå tomme i 2018.

Arbeiderpartiet har gjort det klart på møte i levekårstyret tidligere i høst, at det vil ikke de godta. Levekårstyrets leder Kåre Reiten (H) har sagt at han synes det vil være uheldig, men at det vil være et mindre onde enn å kutte ytterligere i driften på de eksisterende sykehjemmene.

Sahfana M. Ali, Arbeiderpartiet.

Sahfana M. Ali sier til Aftenbladet at Arbeiderpartiet vil sette av penger i sitt budsjett slik at de 21 plassene slipper å stå tomme.

Publisert: