Fjernet barten etter 40 år

Tok barten som i løpet av kort tid har samlet inn mer enn 90.000 kroner til kreftsaken.

Publisert: Publisert:

Jostein Økland før og etter at barten og håret røk. Foto: Kristian Jacobsen

  • Hans Petter Aass
    Journalist
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Jostein Økland før og etter at barten og håret røk. Foto: Kristian Jacobsen

For det måtte en god sak til for at Jostein Økland (57) fra Tananger skulle avslutte nærmere 40 bebartede år. Familiekilder røper at han trengte betenkningstid da han ble utfordret til å ofre hårene han har hatt under nesen siden tenårene i forbindelse med årets Movember-aksjon.

Men da Økland første bestemte seg for å være med på å samle inn penger til kreftforskning, er det ingen som kan klage på innsatsen.

— Jeg konkurrerer med en i Bergen om å være den som klarer å samle inn mest. Jeg skal ikke legge skjul på at det motiverer meg, smiler Økland.

Da ordfører Ole Ueland (H) fjernet de ytre delene av barten på Tananger-senteret lørdag klokken 13, hadde det kommet inn mer enn 85.000 kroner til Movember-innsamlingen. Og mer var på vei. Økand ligger dermed svært godt an til å bli Movember-deltageren som klarer å reise flest tusenlapper under årets aksjon.

Lørdag kveld var Økland fortsatt best i Norge, og hadde samlet inn 90.790 kroner.

I tillegg fikk han en full make-over. For etter at Sola-ordføreren hadde klippet de delene av barten han våget å gi seg løs på, kom Jostein Øklands faste frisør Annette Soleng frem til stolen. Hun nøyde seg ikke med å ta resten av hårene under nesen. Det var bare Jostein Øklands kone Torunn som hadde blitt varslet på forhånd om at håret på hodet også skulle trimmes.

Jostein Økland var fornøyd med å ha tatt barten. Foto: Kristian Jacobsen

— Du kommer til å lure på hvem du pusser tennene på den neste uken, ropte en av tilskuerne som samlet seg rundt frisørstolen.

Økland selv var relativt godt tilfreds med resultatet.

— Vi får se om jeg lar barten vokse ut igjen etter hvert, men jeg må holde den borte frem til jul. Da kommer datteren min hjem, og jeg har lovet at hun skal få se dette, sier Økland.

Les også

Send oss bilde av barten din

Det viktigste er nok likevel at ektefellen var fornøyd. Torun Økland fulgte lattermildt og tidvis lett måpende hvordan Jostein forandret utseende etter hvert som frisøren svingte barbermaskin over bart og hodehår.— Dette var jo nesten som å få en ny mann, men han ble fin, mente Torunn etterpå.

Lørdag klokken 15 var det samlet inn godt over seks millioner kroner på landsbasis i forbindelse med Movember-innsamlingen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Du skal ikke ha kniv fra Ikea, sier far

  2. Sandnes Sparebank reduserte resultatet. Det er sjefen stolt av

  3. Rasutsatt vei i Suldal kan være for farlig å sikre

  4. 17 flygninger til Norge med koronasmitte

  5. Prins Harry og hertuginne Meghan har bosatt seg i Santa Barbara

  6. Tesla målt til 221 km/t: Eieren får førerkortet beslaglagt inntil mai neste år

  1. Sola