Rektor mener det er åndelig risikosport

  • Journalist Fire Store Underholdning
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

–Det er en åndelig risikosport som jeg ser problemer med å sende konfirmantungdommer ut på, sier Bård Mæland, rektor ved Misjonshøgskolen.

–På gata kan man treffe på mennesker med en betydelig sykdomshistorie, det vil si folk med store fysiske eller mentale lidelser. Et ungt menneske som en konfirmant har ikke forutsetninger for å håndtere en så komplisert situasjon, sier han.

Mæland sier han vet at det har vært arrangert seminarer om helbredelse ved bønn hos IMI-kirken, men at det er nytt for ham at 14-åringer blir tilbudt dette som en del av sin konfirmantundervisning.

–Jeg reagerer på at dette er en del av programmet. Sykdom er blant det mest sårbare i livet. Å behandle det på en slik måte er ganske risikabelt. Det er problematisk overfor dem man tilbyr helbredelse til, men enda mer problematisk er det å dytte dette på svært unge mennesker som kanskje ikke engang har et avklart forhold til kristen tro. Ved å sende dem ut på byen på denne måten, kan de gjøre ting de ellers hadde nølt med. En skal tenke seg om både en og to ganger før man i møte med fremmede går fram og tilbyr helbredelse ved bønn, sier Mæland.

Dersom temaet fortsatt skal være med på ungdomsfestivalen i IMI-kirken, bør det i alle fall være forbeholdt de eldste deltakerne: –Denne delen av programmet burde i alle fall vært reservert for den litt eldre delen – for eksempel dem som er myndige, sier han.

Publisert: