Partiveteran om Wedler som listetopp: – Kan bli et alvorlig problem for Frp

Tidligere gruppeleder i Stavanger Frp, Jostein Zazzera, tror at valget av Christian Wedler som listetopp kan få store konsekvenser for partiet.

I 2010 ledet Jostein Zazzera Stavanger Frps nominasjonskomité.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Det sier partiveteranen i et radiointervju med NRK Rogaland tirsdag.

– Jeg er skuffet og overrasket over at nominasjonskomiteen gjør dette. Det er et problem uansett hvilket parti man tilhører når man har så mye negativ omtale og vært borti så mange ting, og da stiller til valg og ber om folkets tillit, det holder ikke, sier Zazzera.

Tirsdag ble det kjent at medlemmene i nominasjonskomiteen var enige om å sette Christian Wedler som listetopp for Frp i Stavanger, til tross for støyen det har vært rundt ham den siste tiden i forbindelse med restaurantkonkursen og den ikke-godkjente leiligheten.

Zazzera mener at Wedler selv burde ha trukket seg og dermed ikke vært aktuell for valglista til Fremskrittspartiet. Han tror Wedler som listetopp kommer til å få store konsekvenser for partiet.

– Jeg håper og tror at forslaget blir endret i partiets nominasjonsmøte. Hvis ikke har partiet et alvorlig problem nå til kommune- og fylkestingsvalget, sier han til kanalen.

Christian Wedler får fornyet tillit som Frp-topp i Stavanger.

Komiteleder og stortingsrepresentant Terje Halleland er imidlertid ikke i tvil om at nominasjonskomiteen har kommet fram til det riktige valget.

– Christian er en dyktig kar som har gjort en god jobb som gruppeleder i Stavanger. Det har vært noen utenompolitiske ting rundt ham, og det har vi tatt opp med ham. Men ingen av de tingene har vært i nærheten av å rokke ved komiteens innstilling, sa Halleland i intervju med Aftenbladet tidligere på dagen.

Ifølge Halleland sendte komiteen fra seg sitt listeforslag allerede før jul. Alle de fem medlemmene var enige om at Wedler skulle toppe listen.

Publisert: