Ikke klikk på denne lenken fra «Skatteetaten»

Leif Sirevåg mottok en e-post fra noen som forsøker å utgi seg for å være fra Skatteetaten. I e-posten sto det at man skal få en skatterefusjon på «6.125 NOK».

Publisert: Publisert:

Slik så e-posten Leif Sirevåg mottok, ut. Foto: Michael Chr. A. Simonsen

– Skatteetaten har ikke lov til å oppgi slike tall i e-post, man må jo logge seg inn via altinn for å komme til slike opplysninger, sier Sirevåg.

– Hva var det som fikk varsellampene til å lyse hos deg?

– Det var flere ting. Beløp oppgitt i e-posten, og lenken i e-posten, hvor det er skrevet «person» bak skatteetaten.no.

– Det er jo i tiden slike svindelforsøk. Og kjeltringene treffer jo bra, det er jo ikke lenge siden selvangivelsen ble sendt inn, de kan jo dette, sier Sirevåg.

Avsenderadresse i e-posten Sirevåg mottok. Foto: Michael Chr. A. Simonsen

– Dette er et såkalt phishing-forsøk, der hensikten i denne omgangen er å lure til seg bankinformasjon som kan bli brukt til svindel. Skatteetaten vil aldri be om sensitiv informasjon, kredittkortinformasjon eller kontonummer via e-post, sier sikkerhetssjef i Skatteetaten, Svein Mobakken.

– Vi ber alle som mottar mistenkelige e-poster om å slette dem. Har du gitt fra deg sensitive opplysninger som passkopi eller kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en svindel-e-post, sperr det så raskt som mulig. Ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, eller svar på e-posten. Trykk heller ikke på noen lenker eller vedlegg, sier Mobakken.

Du kan lese mer om hva å gjøre hvis du mistenker svindelforsøk, på Skatteetaten sin nettside.

Publisert: