Løkkeveien-prosjekt stadig ikke godt nok

Den planlagte storutbyggingen på tomta til Møbelgalleriet i Løkkeveien fikk seg et par skudd for baugen i kommunalstyret for byutvikling torsdag.

Publisert: Publisert:

Utbyggingen på tomta, som i dag blant annet rommer Møbelgalleriet og en Shell-stasjon, omfatter blant annet 90 nye boliger. Foto: Henning Larsen Architects

 • Stein Halvor Jupskås
  Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Flere talere mente det foreliggende forslag er en klar forbedring fra det som ble lagt fram av tidligere eier i 2016, men at det fortsatt ikke er godt nok.

Det er bare drøyt tre år siden de forrige eierne av eiendommen, familieselskapet Thorleif Sunde, la fram et omstridt forslag om å bygge kontorer. Planene ble aldri brakt fram til sluttbehandling i kommunen, mye på grunn av markedssituasjonen for kontorbygg i Stavanger i 2016.

Senere har K2 og Camar Eiendom kjøpte eiendommen for rundt 180 millioner kroner.

Mest kritisk til det nye forslaget var Kjartan Lunde (V).

– Dette forslaget har manglende tilpasning til omgivelsene og tar ikke nok hensyn til Gamle Stavanger. Det er uaktuelt for Venstre å bidra til å bygge barrièrer mellom Gamle Stavanger og de nyere delene av trehusbyen, sa Lunde som ville justere ned høyden.

– Både volum og utnyttelse må reduseres. Byggehøyden mot Løkkeveien må nedjusteres. Dette blir mye høyere enn bebyggelsen på begge sider, sa Lunde.

I det foreliggende forslaget er bebyggelsen på det høyeste sju etasjer mot Løkkeveien.

Det var imidlertid Egil Olsen (H) som fikk flertall for sitt forslag, som ikke gikk like langt som Venstre.

– Vi har holdt på noen år med denne saken, først med Sunde sjøl og nå et nytt prosjekt. Det er viktig at vi får et bredt flertall i bystyret. Derfor må en del mangler ordnes opp i, og prosjektet bør med en gang reduseres til det som ble resultatet ved sist mekling hos fylkesmannen, 14800 kvadratmeter, sa Olsen.

Høyre hadde også et par konkrete forslag om mindre reduksjoner på et par av blokkene, blant annet på den sørligste, mot Andasmauet.

Blokk G bør utgå og Blokk B4 trekkes tilbake slik hallen beholder sin fremtredende posisjon i Gamle Stavanger og i landskapet mot sentrum og innseilingen.

Leif Arne Moi Nilsen (Frp) ville legge ut planen til offentlig ettersyn med en gang.

– Det blir for mye flisespikkeri, uten at vi får bygd noen ting. La oss sende planen ut i en fart. Vi må få landet dette i denne perioden, mente han.

Kari Nessa Nordtun mente at prosjektet har kommet godt på vei i forhold til tidligere forslag.

– Men det mangler ennå noe for å passe med trehusbebyggelsen rundt. Dette blir for ruvende, både sett fra Stokkaveien/Løkkeveien og sett fra Domkirkeplassen, sa hun.

Publisert:

Les også

 1. Stenger Epa-bakken i halvannet år

 2. Klar for ny kamp om storbygg i Løkkeveien

 3. Malingsbutikk stenger etter 59 år

 4. Skal ett bygg få ødelegge så mye?

Mest lest akkurat nå

 1. Seks nye smittetilfeller i Stavanger

 2. Gult farenivå i Rogaland lørdag kveld

 3. Se Pøbel sitt penis-stunt i Stavanger

 4. – Det var litt flaut å si til venner at vi hadde blitt smittet

 5. Jobbet uten sikring i høyden. Fikk 117.000 kroner i «straks-bot»

 6. Kan tre familier være samlet? Og telles et par som en person? Kommuneoverlegen svarer

 1. Arkitektur
 2. Gamle Stavanger
 3. Kari Nessa Nordtun
 4. Eiendom
 5. Byutvikling