Fire cruiseskip i Vågen i dag

Det blir folksomt i Vågen i dag: Det er ventet fire cruiseskip og rundt 9000 passasjerer.

 • Eivind Aarre
  Eivind Aarre
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det er flest britiske, tyske og spanske turister som ankommer Vågen for dagen, melder cruisegeneral Anders Bang-Andersen.

Seks dager etter sitt forrige besøk kommer «Rotterdam» mandag tilbake fra Rotterdam. Denne gang er hun på vei til Nord-Norge og midnattssol. Hun er på 61.850 bruttotonn og er 238 meter lang. Ankomst er kl 07.00. Ni timer senere drar skip og opp mot 1400 passasjerer videre nordover via Flåm.

 • Sjekk hele lista: Disse cruiseskipene kommer til Stavanger i år

Det største cruiseskipet mandag er «Azura», som er på 115.500 bruttotonn og er 290 meter lang. Hun tar inntil 3571 passasjerer. Denne gang er hun på ett av sine ukelange vestlandscruise, med utgangspunkt i Southampton. Ankomst er kl 08.00 og avgang til Flåm er satt til kl 17.00.

FØLG MED PÅ VÅRE WEBKAMERA!

Det andre skipet som kommer i åttetiden mandag er «Zenith» med snaut 1500 passasjerer. Hun er på 47.255 brt og er 208 meter lang. «Zenith» har ikke vært i Stavanger før, men søsterskipet «Horizon» var en hyppig gjest for få år siden. Mandag kommer «Zenith» fra Warnemunde og seiler videre til Bergen kl 18.45.

I ti-tiden kommer stamgjesten «AIDAsol» på nytt besøk. Hun er på et ti dager lang cruise til vestlandsfjordene fra Hamburg. Hun er på 71.300 bruttotonn, er 253 m lang og tar 2194 passasjerer. Stavanger er siste havn på dette cruiset. «AIDAsol» seiler videre til Tyskland kl 19.00.

Publisert:
 1. Cruiseskip
 2. Stavanger
 3. Vågen i Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. På papiret var alt i orden. Bak hyttefasaden skjulte det seg underbetaling, falske timelister og livsfarlige arbeidsforhold

 2. Slåsskamp inne i togvogn

 3. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

 4. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant

 5. Omsider får denne mannen en gate oppkalt etter seg

 6. Staten kan ikke betale for alt