Boreal venter med å utvide Høgsfjord-rutene

Norge er gjenåpnet etter koronapandemien, men rutene i Høgsfjord-sambandet utvides ikke nå.

Petter Dass» går i skytteltrafikk mellom Lauvvik og Oanes over Høgsfjorden. Ferja går fra klokka 06.00 til 18.15 på hverdager og fra 09.00 til 18.15 i helger.
 • Tor Inge Jøssang
  Tor Inge Jøssang
  Journalist
Publisert: Publisert:

I et brev til Sandnes kommune skriver Statens vegvesen at dagens skilting til/fra Preikestolen og Sandnes er tilstrekkelig. Etaten avviser påstanden om at skilt til Høgsfjord-sambandet er fjernet for å «lose trafikken gjennom Ryfast». Høgsfjord-sambandet slutter å gå klokka 18 og dette er ikke et godt nok tilbud til at Vegvesenet kan forsvare skilting.

Les også

Vegvesenet: – Preikestolen er godt nok skiltet

Spørsmålet er om Boreal har planer om å utvide åpningstidene nå som Norge er gjenåpnet og dette kan gi bedre skilting?

Boreal: – Følger situasjonen tett

Kommunikasjonsansvarlig i Boreal, Jon Kristian Fadnes, svarer slik i en e-post.

– Samfunnet er i ferd med å vende tilbake til en mer normal hverdag, men samtidig må vi ta høyde for endrede reisevaner som følge av pandemien. Under pandemien har det vært nødvendig med ekstra økonomisk støtte fra staten til det lokale kollektivtilbudet, og regjeringen besluttet nylig å videreføre denne støtten ut året, nettopp for å kompensere for endrede reisevaner.

– Lauvvik – Oanes-sambandet driftes på kommersiell basis uten noen form for offentlig støtte. Vi følger situasjonen tett for sambandet for å se om det er grunnlag for å justere rutetilbudet. Vi oppfordrer publikum til å benytte seg av sambandet, skriver Fadnes.

Petter Dass» går i skytteltrafikk mellom Lauvvik og Oanes over Høgsfjorden. Ferja går fra klokka 06.00 til 18.15 på hverdager og fra 09.00 til 18.15 i helger.

Wirak: – Latterlig begrunnelse

Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) er misfornøyd med at Vegvesenet har fjernet skilt og ikke vil sette dem opp igjen.

– Begrunnelsen er jo bare latterlig og føyer seg inn i et klart mønster. Lurer på hvor mange turister som kommer sørfra og skal til Preikestolen etter klokka 18? Og skal alle skiltene for Danmarksferja skrus ned fordi det kanskje ikke går ferje om natta? Og flyplassen, det går jo ikke fly om natta. Skilting er ikke for å oppgi rutetider, skilting er for å gi de reisende opplysninger om vei og kommunikasjonsmidler. De reisende klarer nok selv å holde seg orientert om rutetabeller, kommenterer Wirak.

Boreal driver for tiden ferjesambandet Lauvvik-Oanes over Høgsfjorden med en ruteplan som er dårligere enn det konkurrentene tilbød i konkurransen om løyvet. Samferdselsavdelingen i Rogaland fylkeskommune har tidligere varslet at løyvet kan bli trukket tilbake for brudd på vilkårene, men lederen i fylkessamferdselsutvalget har valgt å vise tålmodighet på grunn av koronapandemien og gratisperioden i Ryfast.

Publisert:
 1. Boreal
 2. Høgsfjorden
 3. Preikestolen
 4. Stanley Wirak
 5. Statens vegvesen

Mest lest akkurat nå

 1. Ventetid på inntil ett år på SUS: – Fører til stor frustrasjon

 2. Arild Østbø med klar beskjed etter ny praktkamp: - Jeg har fortalt at jeg vil stå

 3. Oversvømmelser og store vannmengder langs E39

 4. Gjør du også disse lysfeilene? Så mye kan det koste deg i bot

 5. Blandet mottakelse for «Nordsjøen» – fra treere til «en oppvisning»

 6. Oilers snudde kampen mot erkerivalen: - Vi fikk høre det i pausen