Refser pressen i Birkedal-saken

Dere grafser i saker dere ikke kjenner faktum i, sa Siv Jensen.

Siv Jensen og resten av Frp-ledelsen refset pressen, men hadde ikke nevneverdige kritiske merknader til sin egen rolle i saken.
  • Hanne Skodje
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

— Vi vil ikke være formidlere av påstander og rykter til mediene. Til det er saken for alvorlig, sa Siv Jensen under en pressekonferanse i Stortingets vandrehall torsdag ettermiddag.

Både hun og nestleder Per Sandberg kritiserte pressen i sterke ordelag for håndteringen av saken.

— La meg minne om at dere grafser i saker dere ikke kjenner faktum i. Som dere ikke kjenner utgangen av. Dere er med å påvirke mennesker som kan være uskyldige og deres framtidige skjebne. Det er mulig at norsk presse ikke tar det ansvaret, men det gjør vi. Derfor trår vi med varsomhet i denne type spørsmål og vi veileder personer som kommer til oss, sa Jensen.

Gang på gang gjentok Frp-lederen at Frp ikke kan gå til politiet, men at det må være den som føler seg forulempet som går til politiet.

— Vi håndterer denne saken på en ansvarlig måte. Det betyr at alle mennesker krever en rettferdig behandling i den norske rettsstat. Det synes jeg også den norske presse bør gjøre fordi det finnes eksempler i norsk historie på mennesker som tar sitt eget liv fordi de opplever et mediepress som de ikke er i stand til å håndtere. Det ansvaret tar også jeg i denne type saker.

På direkte spørsmål svarte Per Sandberg at han ville håndtert saken som de to i partiledelsen har gjort, og la til:

— La meg uttale meg som leder av justiskomiteen: Alle dere som står her og grafser, dere har dømt allerede. Dere mener at vi på det tidspunktet informasjonen kom til partiet, burde ha dømt.

- Burde dere ikke gått til politiet?, ville pressen vite.

— Saken er den at saken er under etterforskning. Når den er ferdig, vil det komme en tiltale eller eventuelt dom. Da kan dere dømme. Saken er slik at når en følger retningslinjene til punkt og prikke, vet heller ikke dere hva som skjedde.

— At dere på det nåværende tidspunktet velger å dømme får være en sak mellom dere og deres redaksjoner. Vi opptrer ansvarlig og vil fortsette å gjøre det, sa Siv Jensen.

Publisert: