GoatFish slipper plate på Mølla

Aldri hørt om dem, sier du? Men Metallica, Muse og Dream Theater har du kanskje hørt om...

Publisert: Publisert:

Foto: Cornelius Munkvik

  • Cornelius Munkvik
    Journalist
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Det er disse bandene kvartetten i GoatFish henter inspirasjonen fra når de lørdag kveld går på scenen på Bryne Mølle. Etter tre år sammen er bandet, som skal representere Rogaland under UKMs landsfinale i Trondheim, klare for å slippe sin aller første EP.

— Dette er helt rått. Målet må være at vi klarer å vise oss frem fra en god side, sier vokalist og gitarist Peder Erga (17) fra Bryne.

Hard rock

Helgen kunne ikke startet bedre for de fire bandmedlemmene. Fredag formiddag fikk de vite at de ikke kommer opp i muntlig eksamen og senere skal de hente de 1000 eksemplarene av platen de har spilt inn.

Alt fokus kan rettes mot lørdagens konsert.

— Vi håper selvfølgelig på fulle hus. I tillegg til oss skal Bryne-bandet Heavy Heads og Sandnes-bandet Snakepit spille, sier trommis Gunnar Larsson (18) fra Kverneland.

Tilhørere kan vente seg hard rock.

— Men vi blander også inn andre sjangre i musikken vår. Vi liker å eksperimentere, sier bassist Håvard Auklend (17) fra Figgjo.

Lokal inspirasjon

GoatFish-medlemmene legger ikke skjul på at de drømmer om å spille på betraktelig større scener enn den Bryne Mølle kan tilby. En aldri så liten turné ville vært midt i blinken.

— Det er inspirerende å se at andre band fra Jæren har klart å bli store. Den musikalske inspirasjonen derimot henter vi andre plasser. Metallica, Muse og Dream Theater er band som gir oss mye, sier gitarist Tarjei Bendik Dalen (18) fra Bryne.

Det er hans bror, Bård Sondre (22), som har designet coveret til «jomfruplaten».

UKMs landsfinale er også nært forestående.

— Det er Spennende å spille sammen med band fra hele landet. Så vet vi jo dessuten at det er agenter til stede på slike plasser. Vi får huske å ta med platen vår, sier kvartetten.

Takker Unge spor

Bandmedlemmene benekter at de er nervøse foran lørdagens konsert. De er snarere meget takknemlige som har fått anledning til å spille inn fem låter på en EP.

— Vi har mye å takke Unge spor for, sier Tarjei Bendik, mens de andre bandmedlemmene nikker i takt.

Platen ble spilt inn i Øksnevad recordings i Klepp og Unge spor betalte hele regningen. Unge spor står også som arrangør av plateslippet lørdag kveld.

— Arbeidet med platen tok fem dager. Fem laaaaange dager, sier Peder.

— Men det var verdt det. Resultatet ble meget bra, legger han til.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Viking leier ut tre spillere

  2. Leter etter John Olav med full styrke

  3. Fire nye smittebærere i Sandnes siden torsdag

  4. Politiet søker ikke ved Månafossen gjennom helgen

  5. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

  6. Dette skjedde i natt

  1. Jæren