Bekymret for Vaulen-elevers sikkerhet på skoleveien

Stavanger Frp-leder Kristoffer Sivertsen er bekymret for elevenes sikkerhet på veiene rundt skolen, når sideveiene ut fra Vaulenveien nå stenges permanent.

Kristoffer Sivertsen (Frp) mener det er bekymringsverdig at beboere på Vaulen nå må kjøre langs skoleveien.
 • Christine Andersen Johnsen
  Christine Andersen Johnsen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Fra og med mandag stenges seks sideveier til Vaulenveien for inn- og utkjøring. Tiltaket gjøres i sammenheng med den nye delen av bussveien, som ferdigstilles i høst. Beboerne i området må derfor kjøre om Auglendsbakken eller Brauten.

− Dette er et nabolag som det bor en del folk i, og nå må de kjøre om slik at all trafikken samler seg på en vei hvor barn går til Vaulen skole. Dette kan føre til farlige situasjoner. Plutselig har en mor eller far dårlig tid før jobb, og kjører litt fortere enn de burde, sier Sivertsen.

Han gikk selv på Vaulen skole i sin tid og bor nå på Vaulen, riktignok på andre siden av fylkesvei 44. Han forteller at Auglendsbakken har vært et problem lenge.

Auglendsbakken er fra før en vei med mye trafikk. Vaulen skole har tidligere hatt kampanjer for å få foreldre til å slippe av ungene i Austhallet, når de kjører barna til skolen, slik at man ikke får enda flere biler inn i området ved skolen.

– Bør unngå veiene rundt skolen

Auglendsbakken går forbi skolen, og blir det økt trafikk via Brauten fylles også andre siden av skolen med flere trafikanter.

– Hva kan gjøres med dette nå når stengningen er igangsatt?

– Når et vedtak er gjort og vi ser konsekvensene, så kan vi godt se på senere om det er mulig å snu vedtaket. Jeg er ihvertfall bekymret for denne situasjonen, og syns lite om stengningen av disse veiene, sier Sivertsen.

Han råder foreldre ved skolen, og andre beboere på Vaulen, om å ivareta trafikksikkerheten til barna på skoleveien.

– Man bør unngå å kjøre på veiene rundt Vaulen skole, og velge andre veier hvis det er mulig.

FAU har tillit til vegvesenet

FAU-leder ved Vaulen skole, Finn Espen Gundersen, er enig i at økt trafikk rundt skolen er en ulempe, men han har tillit til vegvesenet og entreprenøren.

– Vi kan ikke slutte å bygge veier. Vårt inntrykk er at vegvesenet og entreprenørene vet hva de driver med. Når de velger å stenge disse veiene, så regner vi med at det er nødvendig

– Så du er ikke spesielt bekymret for trafikksikkerheten der fremover?

– Vi må skille mellom de tingene vi kan gjøre noe vesentlig med, og de tingene vi må holde ut. Dette er en av de sistnevnte, sier Gundersen.

Les også

Engstelige foreldre skaper mer trafikkaos

FAU ved Vaulen skole vil ikke gjøre noen nye tiltak i forbindelse med stengningen. De har frem til nå hatt tre til fire foreldre som står som trafikkvakter og geleider elevene trygt forbi trafikken ved skolen.

– Vi rullerer på dette mellom klassene. Jeg har stått mange ganger selv også, og det har fungert veldig fint. Vi anser ikke noen andre tiltak enn det som nødvendig, sier Gundersen.

– Har du forståelse for Sivertsens bekymring?

– Jeg har ikke et faglig grunnlag til å si særlig mye om trafikksikkerheten, og vil derfor være forsiktig å si noe om det er grunn til bekymring her eller ikke. Som sagt virker det som Vegvesenet og entreprenørene vet hva de driver med.

Les også

 1. Jente funnet alvorlig skadd på skoleveien

 2. Vedtok bussveien på Gausel

Publisert:
 1. Stavanger
 2. Skolevei
 3. Trafikksikkerhet
 4. Kristoffer Sivertsen
 5. Vaulen

Mest lest akkurat nå

 1. Politiet gjorde alkoholfunn i konteiner: Butikksjef erkjenner salg av smuglerøl og -sprit

 2. Jakob Ingebrigtsens nye naboer på Lura synes huset hans blir for svært

 3. Nå kan dette ikoniske huset i Oslo bli fredet - rett før salg

 4. Forslag om stor gassterminal på Talgje

 5. Politiet advarer mot svindel-mail: - Ikke svar og blokker avsender

 6. Etter «vaksine-brevet» begynte Heart å føle press. Nå melder hun seg ut av MDG