Politiet avslutter søket etter savnet mann på Finnøy

Det er den 37 år gamle Stian Husebø fra Nord-Talgje som er savnet, etter at en oppdrettsbåt med motoren i gang ble funnet i fjæresteinene på Finnøy lørdag formiddag. Mandag morgen er fortsatt leteaksjonen resultatløs.

Her ligger Bremnes Seashore-båten «Ann Kristin», som ble funnet med motoren igang, uten 37 år gamle Stian Husebø fra Talgje om bord, lørdag.
 • Janne Hagen
  journalist
 • Ove Heimsvik
  Journalist
 • Jon Ingemudsen (foto)
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Mandag klokken 09.20:

Lensmann Rolf Kant ved Ryfylkeøyane lensmannskontor opplyser til Aftenbladet at søket etter Stian Husebø fortsetter mandag med redusert styrke.

– Det offisielle søket fra politiet er lagt på is i dag. Vi har hatt 70 mann ute i flere dager, og det aktuelle området er gått opp flere ganger. Bremnes Seashore fortsetter derimot søket på frivillig basis, forteller Kant.

De har to katamaraner med to undervannsbåter (ROV) tilgjengelig. Det skal søkes utenfor Helgøysund, Nord-Talgje og Nord-Hidle.

– Vi har allerede undervannsbåtene i søk. I tillegg kommer vi til å sette en båt inn for søk i overflaten, forteller administrerende direktør Einar Eide i Bremnes Seashore.

Politiet fortsetter taktisk etterforskning, og har satt flere etterforskere på saken. Lensmannen opplyser at dukker det opp konkret informasjon, så vil de sette inn folk i søket etter Stian Husebø på kort varsel.

– Vi er avhengig av tips fra publikum. Har noen gjort observasjoner av båter eller bevegelser i området, så er det interessant for oss, forklarer han.

Søndag klokken 21.30:

– Den savnede er fortsatt ikke funnet, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Karstein Tendenes.

Leteaksjonen ble søndag kveld avsluttet, og det opprinnelig planlagte søket med fjernstyrt undervannsbåt (ROV) på nordøstsiden av Finnøy, der oppdrettsbåten ble funnet, ble heller ikke satt i gang. Dette ROV-søket blir trolig igangsatt mandag morgen, ifølge politiet.

– Mandag må det tas en ny status på det videre arbeidet, sier Tendenes søndag kveld.

Navnet offentliggjort

Klokken 17.15 søndag gikk politiet ut med navnet på den savnede.

– Vi går ut med navnet i håp om å få inn flere opplysninger som kan belyse saken, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Karstein Tendenes, til Aftenbladet søndag ettermiddag.

Det omfattende søket etter 37-åringen har så langt vært resultatløst.

 • LES OGSÅ:
Les også

– Veldig krevende for alle berørte

– En ulykke

Oppdrettsbåten «Ann Kristin», eid av Husebøs arbeidsgiver Bremnes Seashore, ble funnet i fjæresteinene på nordøstsiden av Finnøy ved 11.30-tiden lørdag, med motoren i gang og gearet i fri.

Politiet har dessuten konstatert at det ikke har vært trafikk på Husebøs mobiltelefon siden klokken 22.59 fredag kveld.

Disse momentene gjør at politiet arbeider ut fra en klar teori om at en ulykke har tilstøtt 37-åringen.

– Vi ser for oss at det har skjedd en ulykke. Det var Stian Husebø som disponerte denne båten, og den må ha blitt manøvrert ut på sjøen. Gearet i båten sto i fri da den ble funnet, sier operasjonsleder Tendenes til Aftenbladet.

Han opplyser at det er gjort en observasjon av en båt mellom Finnøy og Talgje klokken 01.02 natt til lørdag, men det kan ikke sies med sikkerhet at det var oppdrettsbåten som ble observert.

Store mannskaper

Fra klokken 08.30 søndag har mellom 70 og 80 personer fra Sivilforsvaret og flere frivillige organisasjoner vært med i søket etter Stian Husebø. Et titall båter har vært involvert i søket, men innsatsen som ble styrt av Hovedredningssentralen ble avsluttet lørdag.

Søndag har søket hovedsakelig foregått på land.

– Mannskapene har vært på Nord-Talgje, Helgøy, Nord-Hidle, Hidleholmen, Finnøy, Fogn, Bokn, Halsnøy og på småholmer i område. Dessuten er det søkt med fjernstyrt undervannsbåt (ROV) i Helgøysund, sier operasjonsleder Karstein Tendenes i politiet til Aftenbladet.

Husebøs arbeidsgiver, Bremnes Seashore, sendte søndag ettermiddag en båt som er utstyrt med ROV til stedet der oppdrettsbåten ble funnet lørdag formiddag. Planen ved 17-tiden søndag var da at ROV-en skulle gjøre søk i dette området på nordøstsiden av Finnøy.

– Ved 19.00–19.30-tiden, når det blir mørkt, avsluttes søket på land, sier operasjonsleder i politiet, Karsten Tendenes.

Dette har skjedd tidligere:

Her er mannskaper på vei ut til søk lørdag.

Avsluttet letingen igår

Lørdag ble letingen på land avsluttet ved mørkets frambrudd ved 19.30-tiden.

Ved 22-tiden returnerte også fartøyene som har deltatt i søket på sjøen fra søkeområdet, opplyser Jan Lillebø, redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Da var den savnede mannen fremdeles ikke funnet. Søndag morgen fortsatte letingen på land.

– Vi kommer til å starte opp igjen strandsøket i morgen tidlig rundt klokken 8, opplyser operasjonsleder Kurt Løklingholm ved Sør-Vest politidistrikt til Aftenbladet sent lørdag kveld.

Observert fredag kveld

Den savnede mannen skal være observert gående i området der han bor både ved 19.30-tiden og senere fredag kveld. Men ved 21-tiden lørdag er det fortsatt uvisst når han har dratt ut med arbeidsbåten.

Operasjonsleder Karstein Tendenes i Sør-Vest politidistrikt vil lørdag kveld fortsatt ikke gå ut med hvor den savnede mannen bor.

Sivilforsvaret har søndag rundt 40 mannskaper i sving med leteaksjonen etter den savnede 37-åringen Stian Husebø, som er bosatt på Talgje.

Omfattende leting

En omfattende leteaksjon ble iverksatt lørdag, etter at den tomme arbeidsbåten ble funnet i fjæresteinene på Finnøy lørdag formiddag – med motoren i gang.

På det meste har opptil 15 sjøgående fartøyer deltatt i redningsaksjonen, i tillegg til fire dykkere fra brannvesenet og omkring 60–70 frivillige fra Røde Kors Hjelpekorps, Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret, Norske Redningshunder, Roverne og mange privatpersoner.

– Det er gjort strandsøk på Halsnøy, Bokn, Talgje og på holmene mellom Talgje og Finnøy, men vi har så langt ikke gjort funn, sier operasjonsleder Tendenes ved 21-tiden lørdag.

Ennå er det ikke avklart hvor lenge utover kvelden søket i sjøen vil pågå.

Bjørn Lunde og Arild Røksund fra Stavanger Røde Kors Hjelpekorps gjør klar til å delta i søket lørdag.

Avsluttet strandsøket ved 19.30-tiden

Søket på land ble avsluttet ved 19.30-tiden, fordi det var slutt på dagslyset. Dette fordi letemannskapenes sikkerhet skal være ivaretatt. Det er annerledes for båtene.

– Fartøyene har gode søkelys, dermed kan de fortsette arbeidet en stund til, sier redningsleder Bjørn Magnussen ved Hovedredningssentralen.

Tidligere på dagen lørdag var også to helikoptre involvert i leteaksjonen. Helikoptersøkene ble avsluttet klokken 17.

Kystvaktskipet «KV Bergen» ankom også søkeområdet sent lørdag ettermiddag.

– Vi søker nå med dykkere der båten ble funnet i formiddag. Men det er ikke gjort funn av noe som helst, verken den savnede eller noe annet som kan settes i forbindelse med ham, sa politiets innsatsleder på Finnøy, Øyvind Sveinsvoll, klokken 18.20 lørdag.

Pårørende og arbeidsgiver er varslet

Båten som ble funnet like etter klokken 11.30 lørdag er 25 fot lang og tilhører et oppdrettsanlegg. Mannen det søkes etter er i slutten av 30-årene.

Mannens pårørende og arbeidsgiver er varslet og politiet har kontakt med dem mens søket pågår.

Dykkere fra Rogaland brann og redning var klokken 16.30 på vei til nordsiden av Finnøy for å søke etter den savnede.

Båten skulle ha forlatt Helgøy lørdag morgen, men ingen skal ha observert at båten har lagt ut fra land.

Båten skulle vært på Fogn klokka sju lørdag morgen, men dukket altså ikke opp.

Gaute A. Larsen, Arild Røksund og Bjørn Lunde fra Stavanger Røde Kors Hjelpekorps deltok i søket lørdag. Sammen med hundefører Tone Larsen og hunden Emma fra Norske Redningshunder søkte de fra Judaberg og til nordspissen av Finnøy.
Leteaksjonen har oppmøteplass på Judaberg på Finnøy.
Søket pågår både til vanns og langs land.
RS Bergen Kreds og RS Sjømann deltar i søket etter den savnede mannen.
Flere båter leter nord for Finnøy.

Andre saker fra siste døgnet:

 • Nydelig dag, men advarer mot løssnøkjøring
 • Alvorlig sikkerhetsbrudd i It’s Learning - sensitiv informasjon kan være på avveie
 • Guttegjeng slåss på Eiganes
 • Tidligere religiøs leder nektet anke i mishandlingsdom
Publisert:
 1. Hovedredningssentralen
 2. Leteaksjoner

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi har hele tiden bedt Ropstad ta kontakt med Skatteetaten

 2. «Oilers går på en solid smell»

 3. Jærbuen var midtpunktet som alltid fikk ja - helt til han ville adoptere et barn.

 4. - Klar til å lede partiet fram til en ny leder er valgt

 5. «Nesten utrolig at Sandnes Ulf ikke klarte å score på sine store sjanser i kampen»

 6. Ekskjæreste ble avhørt om siktede som mulig drapsmann i Birgitte-saken