Atle Simonsen (Frp) truer med demonstrasjonstog mot NRK

FpU-lederen gir støtte til Steinar Sagen, etter et Kringkastingsrådet torsdag krevde mer hetsing av venstresiden i NRK.

Atle Simonsen truer NRK med demonstrasjonstog.
  • Ulrikke Valvik Mitchell
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det skriver Dagbladet torsdag kveld.

Kringkastingsrådet sa torsdag at NRKs satire «generelt har en slagside» mot venstre, og oppfordret derfor NRK til å jobbe for å etablere et satiremiljø som ser verden med høyrebriller.

Uttalelsen vakte umiddelbart oppsikt blant både komikere og politikere.

NRK-komiker Steinar Sagen, best kjent fra «Radioresepsjonen», sa tilAftenpostenkort tid etter at det er uaktuelt for ham å legge om stilen.

— Om NRK-ledelsen går inn for å styre satiren vår til å bli annerledes, så slutter jeg, sa han til Aftenposten.

Truer med demonstrasjonstog

Sagen får støtte - kanskje fra noe uventet hold - av FpU-leder Atle Simonsen, som lover å arrangere et demonstrasjonstog mot NRK, dersom Sagen gjør alvor av truslene sine.

- Hvis NRK står på sitt, og Sagen faktisk gjør alvor av truslene sine, så skal FpU lede demonstrasjonstoget mot rådet og jeg tror det blir et langt tog, sier han til Dagbladet.

Simonsen sier norsk høyreside må tåle å bli gjort narr av - også på NRK.

— Hvis høyresida er triste over at NRK er for venstrevridde, så må man lære seg noe selvironi og slutte å være så hårsåre. Jeg synes det er spesielt morsomt når noen vitser med stereotyper om mitt eget parti. Jeg tror de siste som ønsker en slik styring av NRK er høyresiden selv, sier han til Dagbladet.

- Kringkastingsrådet er et tulleorgan

FpU-lederen støtter også dem som på Twitter nå tar til orde for å legge ned Kringkastingsrådet, i lys av dagens vedtak om mer høyrebasert satire i statskanalen.

-Det positive her er at folk har fått øynene opp for hvilket tulleorgan Kringkastingsrådet er. Her sitter det altså en haug med folk i møter for å diktere og stemme over hvilke humorinnslag NRK skal ha, sier Simonsen til Dagbladet.

Han understreker at venstresida ikke trenger NRK for å bli lattergjort - den oppgaven mener Simonsen de røde klarer helt fint på egen hånd:

— Vi mener jo at venstresidens politikk er morsom nok i seg selv. Den trenger ikke satire og den trenger ikke å vistes med. MDG har vist at de klarer det fint selv.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Her knuses drømmen om egen sjark

  2. Jenta som ville gjøre Sandnes til en utrygg plass er nå dømt til forvaring

  3. Monica Mæland har fått ny jobb

  4. Rogaland Teater stenger dørene lørdag

  5. Hvordan sparer man best til barn? Særlig én spare­måte bør unngå

  6. Aftenbladet sender ny kamp i lokalfotballen