Rikinger i heftig nabokrangel

Her tar nabokrangelen mellom milliardæren Olav Stangeland og traktorkongen Arvid Gimre helt av. Mandag ettermiddag dumpet mannen som ifølge Kapital er Norges 69. rikeste mann personlig flere tonn stein foran huset til naboen sin.

Publisert: Publisert:

Arvid Gimre vil politianmelde Olav Stangeland for hærverk og sjikane etter at milliardæren mandag denne uken dumpet flere tonn stein foran huset til sin nabo. Foto: Arvid Gimre

  • Hans Petter Aass
    Journalist
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Nå vil Arvid Gimre politianmelde Stangeland for sjikane og hærverk etter steindumpingen. Gimre, som selv har tjent seg rik på salg av landbruksutstyr, har engasjert kjendisadvokat John Christian Elden i forbindelse med den bitre nabofeiden på Tjelta i Sola kommune.

— Nå har det gått for langt. Dette kan jeg ikke akseptere. Ingen kan ta seg til rette slik. Jeg har bedt Elden om bistand til å løse dette. Nå får det bli en sak for juristene og politiet, sier Arvid Gimre.

Jeg trodde dette bare skjedde i Donald Duck. Men det kan tydeligvis også skje på Jæren

Han har akkurat lagt huset sitt ut for salg, og fryktet at steinene skulle bli liggende foran huset slik at de ødela for den nært forestående visningen. Men etter at Aftenbladet kontaktet Stangeland tirsdag ettermiddag, kom en hjullaster og flyttet steinene bort fra gårdsplassen.

— Jeg trodde dette bare skjedde i Donald Duck. Men det kan tydeligvis også skje på Jæren, sier John Christian Elden.

Olav Stangeland Foto: Jonas Haarr Friestad

Olav Stangeland ønsker ikke å kommentere nabokrangelen og steindumpingen overfor Aftenbladet.

Eiendomskrangel

Nabofeiden har sin opprinnelse i en tomteavtale fra 1999. I september det året kjøpte Olav Stangeland det meste av eiendommen til Arvid Gimre. Gimre hadde da bodd på gårdsbruket på Hellestø — og vært nabo med entreprenørfamilien Stangeland - siden 1992.

Unntatt kjøpet av landbruksarealet til Gimre, var to eiendommer der det stod hvert sitt hus. Disse bygningene var skilt ut med hvert sitt gårds- og bruksnummer. I tillegg ble det inngått en særskilt leieavtale for en låve like i tilknytning til de to boligene, samt veien og parkeringsplassene ved huset.

Det er tolkningen av denne avtalen og en tilleggsavtale som ble undertegnet av både Olav Stangeland og Arvid Gimre i 2001, som har utløst nabokrangelen på Tjelta. Spørsmålet er hvem som har rett til å disponere den omstridte driftsbygningen.

Gimre, som selv bor i eneboligen rett overfor låven, opplever at krangelen med Stangeland har eskalert de siste årene.

— Det har vel blitt en prinsippsak. Jeg har ikke gitt meg. Han har ikke gitt seg. Dermed braket vi sammen. Jeg er ikke vant til slike konflikter. Siden jeg startet egen virksomhet i 1987 har jeg bare vært i forliksrådet en gang. Jeg er stolt av at det har vært lite krangling. Men her kan jeg ikke gi meg, sier Gimre.

Artikkelen fortsetter under bildet

Her rydder en hjullaster bort steinene. Olav Stangeland kontaktet Aftenbladet i etterkant for å fortelle at steinene nå var flyttet. Foto: Arvid Gimre

Tilbud om forlik

Mandag denne uken nådde konflikten helt nye høyder. Gjennom advokatfirmaet Elden ga Gimre om formiddagen beskjed om at han ikke ville akseptere et forlikstilbud Stangeland hadde fremsatt.

Arvid Gimre Foto: Anders Minge

Litt senere samme dag så han Stangeland, som ifølge finansbladet Kapitals liste over Norges rikeste i 2014 var god for 2,65 milliarder kroner, komme kjørende i en grønn traktor med en stor tilhenger. Mellom Gimres bolig og den omstridte låven, dumpet milliardæren først et lass med stein. Deretter kom han tilbake med et lass til. Også dette ble tømt rett foran eneboligen til Gimre.

Gimre knipset flere bilder av naboen mens steindumpingen pågikk.

— Jeg var jo ganske sjokkert, sier Gimre.

John Christian Elden sier at han og klienten også vil vurdere andre rettslige skritt i tillegg til politianmeldelsen.

— Vi må se på om vi skal begjære hele avtalen fra 1999 opphevet, slik at også landbruksarealet igjen tilfaller min klient, sier Elden.

Advokat John Christian Elden representerer Arvid Gimre. Foto: Jon Ingemundsen

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Savnet jente i Sandnes er kommet til rette

  2. Politiet gjorde undersøkelser ved snekke på Sunde - etterpå ble båten tauet bort

  3. Dobling av ledige kontorlokaler på ett år

  4. Kari Nessa Nordtun sa hun skulle kutte ordførerlønnen. Den har økt med 36.300 kroner

  5. Naboene jubler etter tennis-nei på Madla

  6. Dette skjer under årets Gladmat

  1. Sola