Mannen som er siktet for skadeverk på Soma gravlund blir ikke varetektsfengslet

15 gravstøtter er veltet, én er smurt inn med blod, og 30 gravplasser er utsatt for generelt skadeverk på Soma gravlund. Siktede, en mann i 20-årene, er løslatt og satt i kontakt med helsevesenet.

Skadeverket er ganske omfattende.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Det ble funnet spor på stedet, som sammen med tips førte til at politiet pågrep en mistenkt person i 15-tiden mandag. Den pågrepne er en mann i 20-årene.

Den pågrepne mannen har status som siktet. Tirsdag ble det besluttet at mannen ikke vil varetektsfengsles. Han ble tirsdag ettermiddag løslatt fra politiet, og er satt i kontakt med helsevesenet.

– Det har vært vanskelig å avhøre vedkommende fordi det fremstår som han trenger helsehjelp, så vi har ikke fått noe svar på hans stilling til skyldspørsmålet, sier jourhavende jurist Anne Mette Dale i Sør-Vest Politidistrikt til Aftenbladet tirsdag ettermiddag.

– Vi er trygge på at vi har rett gjerningsperson. Vi tar saken videre på vanlig måte og skal senere ta stilling til om det tas ut tiltale, sier Dale.

Siktede har fått oppnevnt forsvarer Håkon Pinderød Eliassen, som ikke ønsker å kommentere saken.

– 15 gravstøtter er veltet, én er smurt inn med blod, og rundt 30 gravplasser er utsatt for generelt skadeverk, fortalte operasjonsleder Helene Strand i Sør-vest politidistrikt.

Det er ikke kjent når skadeverket ble utført, men skadene ble oppdaget av Sandnes kommune som meldte saken inn til politiet klokken 11.40 mandag formiddag.

Politi på åstedsundersøkelse.
Publisert: