Rekordraskt salg for årets Fiks Ferigge Ferie

Én time etter at påmeldingen til Fiks Ferigge Ferie startet klokka 12 mandag, var det solgt 500 plasser. Det er visstnok rekordraskt.

 • Elisabeth Bie
  Elisabeth Bie
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Påmeldingen og billettsalg til ferieklubbtilbudene går i dag som normalt. Om det senere viser seg at tilbudene må avlyses på grunn av korona-pandemien, vil alle få pengene tilbake, melder Stavanger kommune på sine hjemmesider.

– Foreløpig har vi avlyst alle arrangementer fram til påske. Så får vi se hvor lenge dette varer. Fiks Ferigge Ferie-tilbudet gjelder jo for juli måned, sier avdelingsleder Jone Sunde i Ungdom og Fritid i Stavanger kommune.

Men mange satser tydeligvis på at det blir Fiks Ferigge Ferie denne sommeren også. To timer etter at salget startet på nettsiden, var 580 av de totalt 1350 plassene solgt.

Ferieklubb og friluftsskole

Så langt peker ferieklubben på Madla bydelshus og Friluftsskolen, som arrangeres i samarbeid med Turistforeningen, seg som de mest etterspurte av tilbudene på programmet i år.

For første gang i Fiks Ferigge Feries nærmere 30 år lange historie, blir det ikke sommerferieleir på Vier i år. Det tilbudet har Stavanger kommune overført til KFUK-KFUM Ynglingen som skal arrangere leir i uke 28 for barn og unge mellom 11 og 14 år.

Ikke Vier i år

– Ferietilbudet på Vier har blitt mindre populært de siste årene. Det kommer nok av at folk ikke i like stor grad som før ønsker leirtilbud med overnatting. Med begrensede midler må kommunen prioritere tilbud som får flere med. Vi har prioritert å få ned prisen per uke på våre andre ferietilbud og tilbyr friplasser til de som trenger det, sa Sunde da det ble kjent.

I fjor måtte deler av tilbudet på Vier utgå på grunn av manglende påmelding.

Les også

 1. Ferigge med ferie på Vier

Publisert:
 1. Sommerferie
 2. Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. Innfører påbud om munnbind på Nord-Jæren, venter med koronasertifikat

 2. Marcus (8) er koronasmittet. Det var ikke åpenbart for noen. Så ble det for første gang masse­testing på skolen

 3. 41 smittet på bedehus-basar

 4. Aftenbladet erfarer: Påbud om munnbind kan bli innført på Nord-Jæren

 5. Endrer undervisningen for konfirmanter etter sterke reaksjoner

 6. Endelig kan årets morsomste bankran starte